A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Betiltották a hollandok a nyilvános meccsnézést, annyira félnek a marokkói migránsoktól

Marokkó-Spanyolország, ünneplés, 2022-es labdarúgó-világbajnokság, Franciaország, marokkói szurkolók, gyújtogatás, tűzijáték, Párizs
PARIS, FRANCE - DECEMBER 07: Moroccan supporters celebrate victory as Morocco qualified for 2022 FIFA World Cup quarterfinals after beating Spain on penalties during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Morocco and Spain at Champs Elysees in Paris, France on December 07, 2022. Julien Mattia / Anadolu Agency (Photo by Julien Mattia / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország-Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki - írta az NlTimes hírportál kedden.
Vágólapra másolva!

Amszterdam a közbiztonságra hivatkozva nem engedélyezte a mérkőzés nyilvános kivetítését.

- magyarázta a döntést Femke Halsema polgármester. Az amszterdami rendőrség várhatóan kockázatos területnek nyilvánítja a város több részét, ez pedig felhatalmazza a hatóságokat, hogy feltartóztassák és megmotozzák a járókelőket.

A marokkói szurkolók már Párizs és Brüsszel utcán is randalíroztak Forrás: Anadolu Agency via AFP/Julien Mattia

A hágai önkormányzat szóvivője szerint a bajkeverők a békés szurkolói tömeget használják fedezékként, a túlzsúfolt területeken nehéz őket szétválasztani. A város azon területein, ahol a korábbi zavargások kitörtek, szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség.

Utrecht és Rotterdam vezetése már korábban, a zavargások kitörése előtt döntött arról, hogy nem engedélyezi a vb-elődöntő nyilvános vetítését.

Múlt szombaton több tucatnyi embert vettek őrizetbe a rendbontásba torkolló ünneplés során, miután Marokkó legyőzte Portugáliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel az első afrikai ország lett, amely bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!