A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Tavaly a ZTE Glázer Róberttel vágott neki a bajnoki évnek, sőt a vezetőség vele képzelte el a hároméves terv megvalósítását, ezért Glázerrel ennyi időre kötöttek szerződést. A szakember azonban a nyáron közös megegyezéssel elhagyta a csapatot, helyét Bozsik Péter foglalta el.

Az első évben a bentmaradás volt a cél, a másodikban az 1-6. hely megszerzése, a harmadik évben pedig a ZTE megcélozza a nemzetközi kupaszereplést jelentő bajnoki második helyet vagy a Magyar Kupa-győzelmet, de a Zalában az Intertotó Kupában indulást sem becsülnék le. A bajnokság után a kontraktust Glázer és a klub közös megegyezéssel felbontotta.

A szakemberrel kieső helyen is állt a csapat, ráadásul a közönség is kikezdte, nem mellékesen gyakran suttogtak a háta mögött edzőváltást. Mivel a 3 éves megegyezésben benne volt, hogy évente tárgyalnak a következő esztendőről, mindkét fél jónak látta a búcsút. Tavasszal Egervári Sándor és Bozsik Péter neve merült fel trénerjelöltként.

Előbbivel a Dunaferr szerződést hosszabbított, s ez Bozsik esetében is várható volt a Vasasnál. A Fáy utcában poén szinten el is hangzott, hogy ő marad az edző, de konkrétan nem történt semmi.

Ugyanakkor a szakember nehezményezte, hogy a piros-kékeknél a háta mögött döntöttek szakmai kérdésekben. Szinte egy véletlen találkozáskor értesült, hogy Tóth Bálint lesz a szakmai igazgató, s noha azzal egyetértett, hogy a második csapattal fonják szorosabbra szakmai szinten a kapcsolatot, azt furcsállta, hogy a szakvezetés az utánpótlásért felelőst, az Újpestet 1990-ben a bajnoki címig vezető Varga Istvánt jelölte a feladatra.

Bozsik hangsúlyozta, beosztottként semmi köze nincs a kinevezésekhez, az viszont számára jelzésértékű, hogy még beszélgetés szinten sem vonták be az elképzelésekbe. Zalaegerszegen ezzel ellentétben éppen a törődés az, amit érez a vezetés részéről. Az együttesről is kedvezőek az első benyomásai, csupán amiatt aggódik, vajon elég lesz-e az idő az általa legeredményesebb tartott játékrendszer begyakorlására. Bozsik nem tartja elképzelhetetlennek, hogy együttese várakozáson felül szerepel. A szakember szerződésében nincsen a Glázeréhez hasonló kitétel, ám ha a csapat huzamosabb ideig a 8. helynél rosszabbul szerepel, akkor az edzőt felállíthatják a kispadról.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!