Vágólapra másolva!
Pontoszkodással ért véget a vasárnap esti Rapid-Dinamo rangadó, akárcsak a tavaszi fordulóban. Ezt megelőzően, a Steaua kényelmesen szerezte meg idei második bajnoki győzelmét.

Többnyire a vidéki csapatok voltak főszereplői a második fordulónak, hiszen a "bankárok" kivételével a fővárosi együttesek vasárnapra időzítették fellépésüket. A figyelem természetesen a Rapid-Dinamo derbire koncentrálódott, és ennek árnyékában játszották le a forduló szerényebb mérkőzéseit, különösebb meglepetések nélkül.

Rangadónak harangozták be a Steaua-Craiovai U bajnoki találkozót, ám a vendégek könnyű prédának bizonyultak az elmúlt heti BL-selejtezőben bukott katonacsapat számára. Azzal együtt, hogy Danciulescu megengedte magának azt a luxust, hogy egymaga féltucatnyi helyzetet kihagyjon, a Steaua kényelmes tempóban hozta a kötelező győzelmet, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a táblázatot. A hazai - elfogult - szurkolók szerint ez az eredmény megfelelne a Dinamo Kijev elleni visszavágón is! A piros-kékek másodedzője, Stefa Iovan bevallotta, hogy nehezebb mérkőzésre számított: "A kijeviek elleni mérkőzés kazettáját többször is megtekintve, sikerült helyreállítani a fiúkban az erkölcsi egyensúlyt. A kezdeti bizonytalankodás után rendeztük sorainkat és átvettük az irányítást. Örülök a győzelemnek, ami nemcsak a bajnokság, de az önbizalom szempontjából is hasznos" - hangoztatta Iovan.

A fővárosi "vasutasok" egy fergeteges idénykezdés erkölcsi fölényével (temesvári győzelem az első fordulóban, úgyszintén idegenbeli siker az UEFA-kupában) fogadták az örökrivális "vörös kutyákat". A folytatás azonban kevésbé sikerült. Noha sikerült 0-1-ről 2-1-re fordítaniuk a mérkőzés állását, a Dinamo egy szerencsés, de annál látványosabb, a ráadás perceiben szerzett találattal pontot rabolt a házigazdától. Viorel Hizo, a Rapid mestere leplezetlen elégedetlenségét fejezte ki a játékvezetéssel kapcsolatban: "Biro játékvezető mindent megtett, hogy a Dinamo ne hagyja el vesztesen a pályát. A végeredmény igazságtalan ránk nézve, azzal együtt, hogy kapusunk, Dolha poccsék napot fogott ki."

A 2. forduló eredményei:

Pitesti-i FC Arges Dacia - Bákói FCM 3-3 (0-1)
gól:
M.Stan (46.), Dita (83.), Stroe (89.), illetve Cursaru (16.), Vaduva (77.), Colceag (86., öngól)

Ploiesti-i Petrolul - Ploiesti-i Astra 1-0 (0-0)
gól:
A. Savu (50.)

Besztercei Gloria - FC National 1-0 (0-0)
gól:
Zahariuc (63.)

Piatra Neamt-i Ceahlaul - Konstancai Farul 1-0 (1-0)
gól:
A. Solomon (24.)

Galaci Otelul - Temesvári UM 2-1 (0-0)
gól:
M.Gurita (53., 84.), illetve Toma (52., öngól)

Brassói FC - Sportul Studentesc 2-0 (0-0)
gól:
Onofras (75.), Buga (90.)

Steaua - Craiovai U 4-1 (2-0)
gól:
Cl. Raducanu (33. -11-esből), Danciulescu (43.), Trica (73.), Lincar (77.), illetve M. Sava (88. - 11-esből)

Rapid - Dinamo 2-2 (1-1)
gól:
Schumacher (41.), Pancu (71.), illetve Mihalcea (36. - 11-esből, 90.)

Az élmezőny állása: 1.Steaua 6 pont, 2.Rapid 4 (5-2), 3. Dinamo 4 (5-3), 4. Brassói FC 4 (3-1), 5. Otelul 4 (3-2), 6 Craiovai U 3

Balla István

Korábban:

Kijevi hidegzuhany Bukarestben
Bukaresti riválisok sikeres rajtja

Mindent egy helyen az Eb-ről