Vágólapra másolva!
Aligha kétséges, hogy az Arsenal jelenleg talán legjobb formában lévő játékosa a svéd Fredrik Ljungberg. A jobb oldali középpályás ugyanis az Ágyúsok legutóbbi három mérkőzésén négy gólt rúgott, ráadásul olyan fontos rangadókon talált be, mint a Manchester United vagy a Juventus elleni találkozó. A torinóiak ellen rögtön kétszer mattolta Buffon kapust.

Fotó: Reuters

A nemzeti tizenegyben 1998 januárjában mutatkozott be, és tavalyelőtt ott volt az utánpótlás-válogatottal a romániai Európa-bajnokságon is. Az angol klubok akkor figyeltek fel rá, amikor a háromoroszlánosok a háromkoronásokkal mérkőztek 1998 szeptemberében. Néhány nappal később az Arsenal szerződtette hárommillió fontért, és az Ágyúsoknál első meccsén második labdaérintéséből gólt szerzett a Manchester United ellen. Ennek ellenére első szezonjában kevesebbet játszott, azt követően azonban többször is remekül helyettesítette a sérült Overmarst, majd a holland Barcelonába igazolását követően már biztos helyet vívott ki magának.

Az Arsenal szurkolói akkor kedvelték meg igazán, amikor az ősi rivális, a Tottenham ellen piros lapot kapott, mert bemutatott a Spurs fanatikusainak. Különleges tüsi-frizurájáról, amely az utóbbi időkben vörös színben pompázik, rengeteget cikkeztek az angol lapok. A svéd szövetségi kapitány, Tommy Söderberg szerint labdával ő a leggyorsabb játékos Európában.

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről