A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az ázsiai labdarúgók sokáig ritkaságnak számítottak az európai bajnokságokban, az utóbbi időben azonban egyre többen szerepelnek az öreg kontinensen. Főleg koreai, japán vagy iráni focisták jöttek át Európába, de könnyen lehet, hogy hamarosan egy szaúdi futballista is bemutatkozhat a Serie A-ban, mivel a Brescia állítólag érdeklődik a 2000-ben Ázsia legjobbjának megválasztott Nawaf al-Temyat iránt.

A középpályás, akinek játékát leginkább a legendás szaúdi futballistához, Saeed Owairanhoz szokták hasonlítani (ő volt az, aki az 1994-es világbajnokság legszebb gólját szerezte, átkígyózva a teljes belga védelmen), még 1998-ban mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, de igazán 2000-ben robbant be a világ labdarúgásába.

Ebben az esztendőben klubcsapatával, az Al Hilallal megnyerte az Ázsiai Bajnokcsapatok-kupáját, majd az Ázsiai Szuperkupát is, és az év végén a kontinensviadalon egészen a döntőig vezette a szaúdi válogatottat.

Mindezen teljesítményért 2000-ben őt választották meg a kontinens legjobb játékosának, de a következő év meglehetősen balul sikerült a számára, hiszen térdsérülése miatt a teljes esztendőt ki kellett hagynia.

Mostanában azonban ismét kiválóan focizik, és arra készül, hogy az Al Hilallal megnyerje az Ázsiai Klubcsapatok-kupáját, és emellett természetesen ott lesz a vébén is a szaúdiakkal.

A közel ötvenszeres válogatottat most a Brescia szeretné leigazolni, az olasz egyesület már fel is vette a kapcsolatot Al-Temyat menedzserével, Abdulqader Mazinnal, aki nem más, mint a líbiai Al Hadaf nevű sportújság főszerkesztője. Neki már van tapasztalata a talján klubokkal, hiszen korábban ő vitte az Udineséhez az egyiptomi Hazem Emamot. Az ügynök szerint a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, de a futballista leghamarabb csak májusban írhat alá a klubhoz, vagyis a szaúdi játékos olaszországi bemutatkozására a következő idényben kerülhet sor.

Korábban:

A nap játékosa: Hazem Emam (Egyiptom)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!