Vágólapra másolva!
A torinói együttes meglehetősen tartalékosan állt ki az Arsenal ellen, de így is le tudta győzni az angolokat. A diadalban nagy szerepe volt a csapat kapusának, az uruguayi Carininak, aki többek között Henry tizenegyesét is megfogta. A portás nem szokott túl sok játéklehetőséget kapni a Juvéban, de ennek ellenére az uruguayi válogatottban stabil csapattagnak számít.

Carini 1979. december 26-án született az uruguayi fővárosban, Montevideóban, és a helyi Danubióban kezdte pályafutását, amely klub híres kiváló utánpótlás-neveléséről. Már tizenhét évesen bemutatkozhatott az uruguayi élvonalban, és tagja volt a 21 éven aluliak válogatottjának.

Az 1997-es junior-világbajnokságon ezüstérmet szerzett a nemzeti tizeneggyel, de két év múlva is szerepelt a korosztályos vébén. A nagyválogatottban 1999 júniusában mutatkozott Paraguay ellen, és azóta kiszoríthatatlan a celestéből.

A világbajnoki selejtezők során több alkalommal is ő mentette meg a csapatot a vereségtől, és nagy szerepe van abban, hogy az uruguayiak kijutottak a nyári világbajnokságra. Több európai sztárcsapat is versengett az aláírásáért, és végül a Juventus szerezte meg 2000 januárjában, de a torinóiak, úgy látszik, csak a kispadra igazolták le. Edwin van der Sar távozása után ugyanis leigazolták Gianluigi Buffont, és így Carini eddig még egyetlen bajnokin sem léphetett pályára.

Az olasz kupában ugyan rendszeresen lehetőséget kapott, és a BL-ben ő védhetett a Celtic elleni idegenbeli találkozón, de ez nem valami sok a fiatal portás számára. Carini kiváló reflexekkel rendelkezik, és a kifutásoknál sem szokott bizonytalankodni, sokak szerint már most a világ legjobb kapusai közé tartozik.

Ajánlat:

Torinóban elbukott az Arsenal

Korábban:

A nap játékosa: Emile Heskey (Liverpool FC)

Mindent egy helyen az Eb-ről