Vágólapra másolva!

Elkészültek a 2008-as Eb magyar stadiontervei

Elkészültek és hamarosan, a kandidálás benyújtásának május 31-i határideje előtt körülbelül egy hónappal bemutatásra kerülnek azoknak a létesítményeknek a tervei, amelyek a magyar pályázat sikere esetén házigazdái lehetnek a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek.

Az összesen 37 hazai pálya - köztük a nyolc Eb-színhely - rekonstrukciójának koordinálására a tavaly március 1-jén alapított Stadion Invest Rt. kapott megbízást. Csonka Gábor vezérigazgató elmondta: összesen mintegy 20 milliárdos beruházásról van szó, ennek az összegnek a kétharmadát állja az állam, a többit az éríntett önkormányzatok, illetve vállalkozók fizetik. "Pillanatnyilag az országban tizenegy helyen, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pápán, Kaposváron, Monoron, Celldömölkön, Dorogon és Budapesten, a BKV Előre pályáján zajlik építkezés. Három létesítmény átadására már sor került: a Megyeri úton, Hévízen és, programon kívül, a Népstadionban, ahol az első ütemmel végeztünk."

Már tizenkét ünnepi eseményt rendeztek (átadás, alapkőletétel, bokrétaünnepség), de két e hétre tervezett időpontja módosult: a székesfehérvári és a győri alapkőletétel halasztásának elsősorban technikai okai voltak. "Már biztos, hogy Győrben április 20-án, a Haladás elleni bajnoki meccs előtt lesz a szerződés-aláírás s az alapkőletétel" - mondta Csonka Gábor, hozzátéve: "Hangsúlyoznám, hogy akkor kampánycsend lesz a választások második fordulójára való tekintettel, tehát politikamentes rendezvényt tartunk. A fehérvári hasonló programra is csak néhány napot kell várni: a ceremóniára akkor kerül sor, amikor már nem zavarja a munkálatokat."

A Stadion Invest Rt. egész tevékenysége gyakorlatilag egy hároméves projektet jelent: a jövő év végéig kell befejezni a 37 létesítmény rekonstrukcióját.

Korábban:

Fórum:

Mikor rendez Magyarország Eb/VB-t ?

Mindent egy helyen az Eb-ről