Vágólapra másolva!
Egy héten belül a második örökrangatót is megnyerte a Ferencváros. Geráék ismét egy nullra győztek, Illésék megint pocsékul játszottak, ezúttal az Üllői úton. Vereségével a magyar futball történetében példátlan zuhanórepülést produkáló MTK lecsúszott az első helyről, az Újpesten diadalmaskodó ZTE jobb gólkülönbsége miatt átvette a vezetést. A héten szavazásra bocsájtott kérdésünk alapján az [origo] olvasóinak többsége jól tippelt az örökrangadó végeredményére.

Borsodi Liga, rájátszás az 1-6. helyért:
Ferencváros - MTK Hungária 1-0 (1-0)
Üllői út, 7000 néző
vezette: Dubraviczky
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Vukmir, 70.), Szkukalek - Szili (Horváth P., 39.), Gera, Penksa (Zombori, 58.)
MTK: Vlaszák - Horváth (Czvitkovics, 72.), Komlósi, Smiljanic, Elek - Zavadszky, Jezdimirovic (Juhász, 67.), Buzsáky (Madar, 46.), Füzi Á. - Ferenczi, Illés
gól: Szili (2.)
kiállítva: Elek (75.)
sárga lap: Kriston (14.), Zombori (89.), illetve Jezdimirovic (33.), Komlósi (41.)

A Ferencváros lényegében már a második percben eldöntötte a találkozó sorsát, ezt követően csupán előnyének megtartására törekedett. Az MTK teljesítményére jellemző, hogy az egész találkozó folyamán egyetlen egyszer sem volt képes az FTC kapuját veszélyeztetni.

Érdekesség, hogy a Fradi gólját az MTK kölcsönjátékosa, Szili Attila szerezte, míg a ZTE elsőséget érő találtait volt MTK-s játékosok, Egressy Gábor és Kenesi Krisztián lőtték.

2. perc: Szkukalek futott el a balszélen, Komlósit és Horváthot is maga mögött hagyta, majd az alapvonalról középre adott, és az érkező Szili 10 méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

33. perc: Kriston ment el a jobb oldalon, laposan visszagurított, Lipcsei átvette a labdát, majd 16 méterről a felső kapufára lőtt.

75. perc: Elek becsúszása Balog lábát találta el, Dubraviczky piros lapot mutatott fel a kék-fehérek játékosának.

A rájátszás első fordulója előtt azt kérdeztük olvasóinktól, hogy visszavágnak-e Illésék Geráéknak az egy héttel ezelőtti vereségért. 1051 szavazó közül 565-en (54%) találták el, hogy újra a Fradi nyer. 194-en (18%) az MTK győzelmére tippeltek, és ugyanennyien vélték úgy, hogy "Várszegi zöld nyarat akar". 98-an (10%) békés ikszet vártak.

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, további eredmények

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?

Korábban:

Ismét MTK-verésre készül a Fradi

Mindent egy helyen az Eb-ről