A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt május 21-én!

1977-ben ezen a napon született Quinton Fortune, a Manchester United dél-afrikai középpályása. A kis Quinton több fokvárosi (Cape Town) egyesületben szerepelt, majd 14 esztendősen Angliába utazott, ahol a Tottenham Hotspur ajánlott neki inasszerződést. A londoni klubnál négy évet töltött el, de a tartalékcsapatnál nem jutott feljebb. A Chelsea FC szívesen szerződtette volna, de nam kapott munkavállalási engedélyt, így nem igazolták le, Fortune pedig Spanyolországban, az Atlético Madridban folytatta pályafutását.

A fővárosiak előbb kölcsönadták az RCD Mallorcának, majd a tartalékok között szerepeltették, vagyis Fortune csöbörből vödörbe került. Ennek ellenére 1998-ban meghívót kapott a válogatottba. Szerepelt a Afrika-kupán és a világbajnokságon is. Teljesítménye felhívta magára a Manchester United edzőjének, Sir Alex Fergusonnak a figyelmét, és a Vörös Ördögök 1999 nyarán másfélmillió fontért szerződtették. Elsősorban azért vették meg, hogy Ryan Giggs sérülése esetén is legyen alternatíva a középpálya bal oldalán.

Fortune 1999 karácsonyán került először be a kezdő tizenegybe, és rögtön gólt szerzett, majd 2000 januárjában a klubvilágbajnokságon kétszer volt eredményes a South Melbourne ellen. Az elmúlt években többször volt sérült, így a 2003-2004-es szezonban játszott 23 mérkőzés eddig a csúcsa. Az angol bajnokságban eddig öt, az európai kupaporondon két gólt szerzett. Szülővárosában Fortune FC néven egy egyesületet hozott létre, amely fiatal tehetségek felkutatásával és nevelésével foglalkozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!