Élő:
Vágólapra másolva!

A genovai polgármester bezáratná a futballstadiont

A genovai polgármester drasztikus lépéseket helyezett kilátásba, miután az utóbbi napokban utcai zavargások törtek ki amiatt, hogy egy bírósági döntés értelmében a város labdarúgócsapata az élvonal helyett ősztől csak a harmadosztályban szerepelhet.

"Ha folytatódik a rendbontás, bezáratjuk a Marassi-stadiont. A futball társadalmi korrupciós tényező lett, amely szociális problémákat okoz, és rossz példát szolgáltat a fiatalságnak. Ezért azt fogom javasolni a szövetségnek, tartson egy év szünetet, hogy úrrá legyen a közelmúltbeli botrányokon" - mondta Giuseppe Pericu a Corriere della Sera című napilapnak.

A második vonalban legutóbb győztes Genoát azért száműzték a Serie A-ból, mert bebizonyosodott, hogy a B liga zárófordulója előtt a csapat vezetői 255 ezer eurót fizettek a Veneziának a feljutás érdekében. A klubot ezért nemcsak az élvonalból zárták ki, hanem a harmadosztályba minősítették vissza.

Az együttes mintegy háromezer dühös szimpatizánsa szombatra virradóra kirakatokon "vett elégtételt", majd a város vasútállomásán felgyújtott néhány vagont. A hangulat azután sem csillapodott, hogy a rendőrök a helyszínre érkeztek: a szurkolók köveket, vasdarabokat és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendfenntartók felé, akik közül mintegy tucatnyian megsérültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!