Vágólapra másolva!
Az Olé című argentin napilap értesülése szerint Carlos Bianchi befejezi pályafutását: az 56 esztendős trénert a sorozatos vereségek miatt január 12-én állították fel az Atlético Madrid labdarúgócsapatának kispadjáról.

A sportnapilap úgy tudja, hogy a trénernek már elment a kedve az edzősködéstől és a jövőben jóval több időt szeretne együtt tölteni a családjával.

Bianchi jelenleg a mexikói Televisa tv-csatorna szakkommentátora és a 2006-os németországi világbajnokságon is közvetíteni fog. A neves argentin szakembert a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS két alkalommal, 2000-ben és 2004-ben is az év edzőjévé választotta.

Bianchi 2004 júliusában, másfél évvel szerződésének lejárta előtt, a kolumbiai Once Caldasszal szemben büntetőpárbajban elveszített Libertadores-kupa-döntőt követően távozott a Boca Juniorstól.

A kiváló tréner 2000-ben érkezett a legnépszerűbb argentin klubhoz, amellyel négy év alatt háromszor hódította el a Libertadores-kupát, 2002-ben pedig a klub Világkupát is megnyerte.

Mindent egy helyen az Eb-ről