Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten nem csak Európára figyelt a világ futball-közvéleménye, hiszen az Afrikai Nemzetek Kupáján is zajlottak az események - álomcsapatunkba ezúttal is ketten kerültek be a tornáról. Akad egy harmadik afrikai játékos is az együttesben, de Adil Ramzit nem vitték ki a kontinensviadalra, így aztán az FC Utrecht színeiben rúgott mesterhármast az Ajaxnak.
Matthias Hain (német, Arminia Bielefeld): A Német Kupa negyedöntőjében a bielefeldi együttes öldöklő küzdelmet vívott a Kickers Offenbachhal, és végül büntetőkkel jutott tovább - amit elsősorban kapusának, Hainnak köszönhetett, aki a tizenegyespárbajban kétszer is védeni tudott. A portás a hét végi, Werder Bremen elleni bajnokin is jól védett, nem rajta múlt, hogy csapata 1-0-s vereséget szenvedett.
Marcello Castellini (olasz, Sampdoria): A genovai együttesnek sikerült kilábalnia a hullámvölgyből, és a múlt héten két biztató eredményt is elért. A Samp előbb az Olasz Kupában idegenben játszott 1-1-et az Udinesével, majd szintén vendégként döntetlenezett az AC Milannal a bajnokságban. Utóbbi találkozón a mezőny legjobbja a jobbhátvéd Castellini volt, aki nem csak a védekezésből vette ki a részét, hanem rengeteget ment előre a támadásokkal.Efsztatiosz Tavlaridisz (görög, Lille OSC): A francia bajnokságban lejátszott pár meccs közül a Lille-Metz összecsapáson volt a legtöbb gól, a hazaiak 3-1-es győzelmet arattak. Még a középhátvéd Tavlaridisz is betalált egyszer, ám a játékos ezzel együtt inkább remek védőjátékával emelkedett ki a mezőnyből.Luis Fernández (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes már kiesett a BL-ből és a Spanyol Kupából is, így csak a bajnokságra kell koncentrálnia, ahol szintén nem áll valami jól. Így aztán az Osasuna elleni, meglepetésnek számító idegenbeli győzelem jobbkor nem is jöhetett volna, és a diadalból a védelem alaposan kivette a részét, lévén a pamplonaiak nem tudtak betalálni, és az egyik gólt a bekk Luis Fernández szerezte.Taye Taiwo (Nigéria): A Szuper Sasoknak sikerült túltenniük magukat a vébéselejtezők okozta csalódáson, és az Afrikai Nemzetek Kupáján játszit könnyedséggel jutottak be a legjobb nyolc közé. A nigériaiak előbb Ghánát, majd Szenegált győzték le, kapott gól nélkül, ami feltétlenül dícséri védelmüket, ráadásul a ghánaiak ellen a balhátvéd Taiwo szerezte a mindent eldöntő találatot.
Adil Ramzi (marokkói, FC Utrecht): A hét vége egyik legváratlanabb eredménye az Ajax Amsterdam hazai veresége volt az utrechtiek ellen. A vendégcsapat úgy nyert 4-1-re, hogy az AZ Alkmaartól egy héttel korábban kölcsönkapott Ramzi mesterhármast szerzett - bánhatták az amszterdamiak, hogy a focistát nem hívták meg hazája válogatottjába a kontinensviadalra.Simone Perrotta (olasz, AS Roma): A Farkasok az elmúlt hetekben valósággal megtáltosodtak, és sorozatban nyolc mérkőzést nyertek meg. A múlt héten ebből kettőt abszolváltak: előbb az Olasz Kupában idegenben verték 3-2-re a Juventust, majd pedig a bajnokságban a Livorno sem jelentett akadályt. Perrotta a torinóiak ellen talált be, de a bajnokin sem futballozott rosszul.Mohamed Abutrika (Egyiptom): A Fáraók nem csak hogy simán jutottak be a legjobb nyolc közé az Afrika-kupán, hanem megnyerték csoportjukat, és ezzel elkerülték a másik nagy esélyes Kamerunt is. Ehhez az kellett, hogy az utolsó csoportmeccsen legyőzzék Elefántcsontpartot, ami sikerült is, köszönhetően elsősorban Abutrikának, akit a mezőny legjobbjának választottak.Kieron Richardson (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök a múlt héten mindkét kupasorozatban továbbmentek. A ligakupában a Blackburn Rovers ellen sikerrel vették az elődöntőt, és bejutottak a fináléba, majd pedig az FA-kupában is abszolválták a soros akadályt, amely a Wolverhampton Wanderers volt. Utóbbi találkozón Richardson kétszer is betalált, főszerepet vállalva a diadalban.
Erjon Bogdani (albán, Siena): A sienai gárda eddig elsősorban Chiesa góljainak köszönhetően tartotta magát a középmezőnyben a Serie A-ban, de a hét végén az albán Bogdani átvette a veterán csatártól a főszerepet. Bogdani a Palermo elleni idegenbeli összecsapáson mesterhármast ért el, és csapata ezzel 3-1-es győzelmet aratott.Ewerthon (brazil, Real Zaragoza): A zaragozai csapatra két nagyon nehéz mérkőzés vált a múlt héten, de a klub viszonylag jól jött ki a dologból, hiszen a kupában 4-2-re legyőzte a listavezető FC Barcelonát, majd a bajnokságban idegenben ért el 2-2-es döntetlent a Valencia CF-fel. Ewerthon mindkét meccsen alaposan kitett magáért, a katalánoknak kettőt vágott, majd a Valencia ellen is betalált.


Mindent egy helyen az Eb-ről