Vágólapra másolva!

Edzés helyett ima

A rossz szereplés javítása érdekében a csapatok sok mindenre hajlandóak, gyakori, hogy egy-egy klub természetfölötti segítséget kért. Ez sokszor kimerül abban, hogy a játékosok vagy az edző elzarándokolnak egy szent helyre, esetleg egy papot kérnek meg arra, hogy mondjon imát a gárda sikeressége érdekében.

Néhány esztendeje a brazil Atlético Cajazeirensénél azonban ezt sem tartották elegendőnek, éppen azért a klub elnöke, bizonyos Francivaldo do Nascimento Albuquerque radikális lépésre szánta el magát: kinevezte szakvezetőnek Josué Mendonzát, akinek ugyan edzői papírja nem volt, azonban az égiekkel szoros kapcsolatban állt, ugyanis lelkipásztorként tevékenykedett.

A döntés először jónak ígérkezett, hiszen a Paraibá állam bajnokságában szereplő gárda első mérkőzését megnyerte, ám azt követően egymás után négy vereséget szenvedett, és visszacsúszott az utolsó előtti helyre. Az elnök azonban nem bánta meg a döntését, igaz, meglepő is lett volna, hiszen maga is papként tevékenykedett, nem mellékesen pedig Cajazeiras városának alpolgármestere volt.

Elmondása szerint a játékosok sokkal gyakrabban jártak templomba, és azért imádkoztak, hogy jobban menjen a csapatnak. "A legtöbb játékos meg szokott keresni engem vagy az edzőt a hét közben, sokuknak olyan problémái vannak, amelyeket egy átlagos tréner nem tudna kezelni. Mi lelki segítséget tudunk nekik nyújtani, és vigyázunk, nehogy eltévelyedjenek" - nyilatkozta. Az ellenfél szurkolói mindenesetre jót mulattak a dolgon, szerintük ez volt az egyetlen csapat a világon, amely még isteni segítséggel sem tudott nyerni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!