Vágólapra másolva!

Trükkös törökök

Nem mindennapi esemény zavarta meg néhány éve a török harmadik vonalban rendezett Bayburtspor-Orduspor mérkőzést.

Két perccel a rendes játékidő letelte előtt a vendégek csatára a teljes védelmet, majd a kapust is kicselezte, és az üres kapu felé gurított, amikor egy labdaszedő gyerek beszaladt a pályára, és még a gólvonal előtt kivágta a hálóba tartó labdát. A bíró nem tehetett mást, felmutatta a piros lapot a srácnak, és a mérkőzés játékvezetői labdával folytatódott, a hazaiak pedig akkor már menteni tudtak, és végül kihúzták kapott gól nélkül a találkozót.

Még furcsább eset történt az ugyancsak törökországi Giresun városának amatőrbajnokságában. Az Oren együttese már 5-3-ra vezetett a Sabinkarahisar otthonában, amikor a hazaiak egyik felszabadító rúgása után a labda kiszállt a pályáról, és a közeli folyóban landolt, ahol a sodrás azonnal messzire vitte.

Mivel a rendező együttesnek nem volt több labdája, a bíró kénytelen-kelletlen félbeszakította a találkozót, 11 perccel a rendes játékidő vége előtt. A vendégek azt reklamálták, hogy a hazai focista szándékosan bikázta a vízbe a labdát, hogy a meccs félbeszakadjon, de a helyi szövetség salamoni döntést hozott: elrendelte, hogy a hátralévő 11 percet le kell játszani, de semleges pályán. Valószínűleg olyan helyen, ahol nincsen folyó a közelben...

Mindent egy helyen az Eb-ről