A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Előbb éheztek, majd ételmérgezést kaptak

Néhány esztendeje a török második vonalban szereplő Vanspornál kis túlzással mindenki pályára léphetett, aki csak hajlandó volt magára húzni a csapat szerelését. A hatalmas pénztelenség miatt ugyanis a klub nem tudta teljesíteni a szerződésben leírtakat a játékosok és a szakmai stáb felé, aminek köszönhetően előbb a mester hagyta ott az együttest, majd a focisták túlnyomó többsége, végül pedig az elnök is elmenekült.

Ekkor csak a gyúró és néhány ifjúsági játékos maradt a klubnál, és ők igyekeztek befejezni az idényt, mert ha visszaléptek volna, akkor nem a harmadik, hanem az ötödik osztályba sorolták volna vissza a gárdát.

A pénzhiány egyébként olyan nagy volt, hogy az egyik bajnokira a szomszédos Igdir városába el sem utazott a csapat, mivel nem tudta kifizetni az utazási költséget, a vezetőség egyik megmaradt tagja pedig állítólag a város élelmiszerboltjait járta végig, hogy kikönyörögjön egy kis élelmet a focisták számára.

Ez túl jól sikerülhetett, mert amikor a helyi önkormányzat végre adott egy kis pénzt, hogy a gárda befejezhesse az idényt, a teljes játékoskeret kidőlt a sorból ételmérgezés miatt...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!