Vágólapra másolva!
Melyik futballszurkoló ne gondolt volna arra, hogy ő sokkal jobban tudná irányítani kedvenc együttesét, mint a csapat aktuális trénere? A drukkerek csak nagyon ritkán elégedettek a szakvezető teljesítményével, és szinte mindig jobban tudják, hogy milyen taktikával kellene pályára lépni, mint a kispadon ülő szakember.

A szurkolóknak azonban nincsen módjuk arra, hogy bebizonyítsák igazukat, és mondjuk egy meccsre átvegyék a csapat irányítását. Illetve - a drukkerek többségének nincsen erre lehetősége. Angliában azonban néhány esztendővel ezelőtt erre is akadt példa.

Történt ugyanis, hogy az angol második vonalban szereplő Burnley FC trénerét, Stan Ternentet az egyik mérkőzésen kiállították, és mindennek következtében kétmeccses eltiltást kapott a szövetségtől.

A következő, Walsall FC elleni hazai találkozón tehát nem ülhetett le a kispadra, és akkor remek ötlete támadt: tartsanak árverést, és az a szurkoló, aki a legtöbbet fizeti, erre az egy összecsapásra a Burnley FC trénere lehet.

A gondolatot tett követte, és a győztes a helyi csokoládégyár egyik munkatársa, bizonyos Scott Atkinson lett, aki 561 fontot (közel 220 ezer forint) fizetett azért, hogy csak 90 percre is, de leülhessen a kispadra. Az ominózus napon ő volt Ternent asszisztense, és miközben a szakember a díszpáholyban foglalt helyet, Atkinson tevékenykedett a pálya szélén.

A Burnley 2-1-es győzelmet aratott, vagyis az alkalmi tréner 100 százalékos teljesítménnyel büszkélkedhet. A jó humorú Atkinson természetesen a lefújást követő sajtótájékoztatón is szót kapott.

"Remélem, hogy a jövő héten is én ülök a kispadon, hiszen egyelőre minden meccsem megnyertem. Kicsit csalódott vagyok, mert több góllal is győzhettünk volna, de örülök, hogy az együttes immár tíz mérkőzés óta veretlen. Ez a három pont újabb fontos lépés ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és bennmaradjunk a Division One-ban" - nyilatkozta. Az interjú alapján valóban kitanulta az edzői szakma csínját-bínját...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!