Vágólapra másolva!

Megfosztották őket az egyenlítés lehetőségétől

Az alacsonyabb osztályokban nem könnyű a játékvezetők élete, hiszen a lenti divíziókban a futballisták nem éppen a magas technikai tudásukról híresek, és adott esetben nagy különbség lehet két együttes között, ami alaposan megnehezíti a sípmesterek dolgát.

Ez történt a belga sokadik osztályban lebonyolított FC Vladso-FC Wijtschate találkozón is, ahol a hazaiak egy óra elteltével már 11-0-ra vezettek. A bíró, bizonyos Marc Geavert szerint a Wijtschate focistái valósággal könyörögtek neki, hogy fújja le a meccset, de a játékvezető ezt természetesen nem tehette meg.

Pár perccel a rendes játékidő letelte előtt már 16-0-s eredmény állt a képzeletbeli eredményjelző táblán, amikor Geavert mégis csak véget vetett a találkozónak. Mint mondta, mindezt csak azért tette, mert megsajnálta a Wijtschate labdarúgóit, akik elmondása szerint a végére teljesen elveszítették a fejüket, és valóságos ámokfutásba kezdtek. "Nem akartam öt-hat játékost kiállítani, így inkább úgy döntöttem, hogy lefújom a találkozót" - magyarázta a bíró.

Mint kiderült, a vesztes csapat egyáltalán nem volt hálás emiatt, sőt, tagjai kifejezetten megharagudtak a derék sípmesterre. Noha a csapat a legutóbbi 15 mérkőzését elveszítette, és ezeken a találkozókon összesen 132 gólt kapott (ami majdnem meccsenkénti kilences átlagnak felel meg), a klub edzője felháborodott a játékvezető döntésén.

"Az összes játékosunk földművesként keresi a kenyerét, és nagyon sokat dolgoznak. Nincsenek szponzoraink és pénzünk arra, hogy jobb focistákat igazoljunk, de ez nem jogosítja fel a bírót arra, hogy idő előtt lefújja a meccset" - dühöngött a lelkes amatőr. Végül is igaza volt: a csapat a sérülések miatti hosszabbításban simán kiegyenlíthetett volna...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!