Vágólapra másolva!
David Beckham, a Real Madrid labdarúgócsapatának angol sztárja kijelentette, ha felkérést kap, bármikor Steve McClaren szövetségi kapitány rendelkezésére áll.

"Örömmel játszanék a válogatottban, és ha már az Egyesült Államokban leszek, akkor is szívesen hazautazok" - nyilatkozta a Sport című hetilapnak a klasszis, aki jelenleg térdsérüléssel bajlódik.

A 31 éves angol futballsztár a nyáron távozik a Real Madridtól, és csatlakozik új klubjához, a Major League-ben szereplő Los Angeles Galaxyhoz.

Forrás: EPA

Tavaly a magyar válogatott ellen is Beckham viselte a kapitányi karszalagot

Beckham eddig 94 alkalommal játszott a válogatottban, s 58 meccsen viselte a csapatkapitányi szalagot. Utoljára - még a svéd Sven-Göran Eriksson irányítása mellett - a tavaly nyári, németországi világbajnokságon jutott lehetőséghez a nemzeti együttesben a portugálok elleni negyeddöntős összecsapáson.

Steve McLaren egyébként megnevezte azt a 23 játékost, akikre az Izrael és Andorral elleni Európa-bajnoki-selejtezőn számít.

Az angol keret:
kapusok: Paul Robinson (Tottenham), Ben Foster (Watford), Scott Carson (Charlton)
hátvédek: Gary Neville (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Jonathan Woodgate (Middlesbrough), Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Phil Neville (Everton)
középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Owen Hargreaves (Bayern München), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), Scott Parker (Newcastle), Michael Carrick (Manchester United), Kieron Dyer (Newcastle), Stewart Downing (Middlesbrough)
csatárok: Andy Johnson (Everton), Wayne Rooney (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham), Darren Bent (Charlton).

[origo] / (MTI)

Mindent egy helyen az Eb-ről