Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának tagja szerint a 2018-as világbajnokságot Angliában kell megrendezni.

A játékosként 1974-ben, szövetségi kapitányként 1990-ben világbajnok német sportvezető a BBC Five Live nevű rádiócsatornának nyilatkozott a tizenegy év múlva esedékes vb-ről.

"A 2010-es dél-afrikai világbajnokság után 2014-ben Dél-Amerika, azon belül is várhatóan Brazília lesz a házigazda, ezzel azonban a rotáció véget ér, minden kontinens megkapta a lehetőséget, ismét Európa következik a sorban - mondta a "Császár".

"Európában Franciaország és Németország nem jöhet szóba, hiszen előbbi 1998-ban, utóbbi tavaly volt házigazda. Olaszországban túl sok a botrány, Angliában viszont rendezettek a viszonyok és fantasztikus arénákban rendezik a meccseket."

Joseph Blatter, a FIFA elnöke ugyanakkor Beckenbauerrel szemben úgy véli, hogy 2018-ban Észak-Amerika következik a sorban. A svájci sportdiplomata szerint az Egyesült Államok, Kína és Ausztrália is szívesen lenne házigazda. A 2018-as vb helyszínéről 2012-ben, a londoni nyári olimpia után dönt a FIFA végrehajtó bizottsága.

Mindent egy helyen az Eb-ről