A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Katar hűtött stadionokban rendezne focivébét

Katarban azt tervezik, hogy a nagy meleg miatt hűtik majd a stadionokat, amennyiben elnyerik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.

"Most teszteljük a legújabb technológiákat" - jelentette ki Hasszan al-Tavadi, a pályázati bizottság igazgatója Kuala Lumpurban. A katari jelentkezés egyik gyenge pontja, hogy júniusban és júliusban, amikor a vb általában zajlik, 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Al-Tavadi szerint ugyanakkor országának jó esélye van a rendezési jog elnyerésére, az infrastruktúra ugyanis megfelel a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) elvárásainak.

Katar már volt házigazdája Ázsiai Játékoknak, 2006 decemberében, 2011-ben pedig a labdarúgó Ázsia-bajnokság mérkőzéseinek ad otthont, szintén nem nyáron, hanem januárban.

A FIFA jövő decemberben nevezi meg a 2018-as és 2022-es vb rendezőjét. Előbbiért Ausztrália, Anglia, az Egyesült Államok, Indonézia, Japán és Oroszország szólóban, továbbá Belgium és Hollandia, illetve Portugália és Spanyolország közösen jelentkezett. A négy évvel későbbi torna vendégül látásáért a fentiek mellett Katar, illetve a Koreai Köztársaság is pályázik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!