Vágólapra másolva!

Kiesett a Bayern, 3-0-ra égett az Inter

A címvédő Bayern München kiesett a labdarúgó német kupa negyeddöntőjében, miután 4-2-re alulmaradt a Bayer Leverkusen otthonában. Olaszországban a Sampdoria hazai pályán 3-0-ra legyőzte a bajnokságban listavezető Internazionalét az elődöntő első mérkőzésén, a spanyoloknál a Barcelona és az Athletic Bilbao játssza a finálét.

Egy héten belül a második milániói skalpot is begyűjtötte a Sampdoria: genovaiak a vasárnapi bajnokin 2-1-re verték az AC Milant, szerda este pedig 3-0-ra lelépték az Internazionalét a kupaelődöntő első felvonásán. A végeredmény már az első félidőben kialakult, a gólokat - akárcsak a Milan ellen - ezúttal is Cassano és Pazzini szerezték, utóbbi duplázott.

Az Inter a második félidőben hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, nem tudott szépíteni, noha az utolsó harminc percben emberelőnyben rohamozhatott.

olasz kupa, 1. mérkőzés:
Sampdoria - Internazionale 3-0 (3-0)
gól:
Cassano (9.), Pazzini (30., 42.)
kiállítva: Gastaldello (60., Sampdoria)

kedden játszották:
SS Lazio - Juventus 2-1 (0-1)

A visszavágókat április 21-én és 22-én rendezik.

A spanyol Király-kupa elődöntőjében a Real Mallorca közel járt ahhoz, hogy ledolgozza Barcelonában összeszedett kétgólos hátrányát. A hazaiak az első félidő végén Castro szép góljával szereztek vezetést, majd az 51. percben Caceres szabálytalansága után emberelőnybe kerültek és bünetőt lőhettek. Marti tizenegyesét azonban lábbal kivédte Pinto, a csereként beállt Messi pedig a 81. percben átemelte Luxot, és ezzel eldöntötte a továbbjutást a Barca javára.

A katálonok ellenfele a döntőben az Athletic Bilbao lesz, amely már az első félidőben beállította a 3-0-s végeredményt a Sevilla ellen.

spanyol Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
Real Mallorca - FC Barcelona 1-1 (1-0)
gól:
Castro (45.), illetve Messi 81.)
kiállítva: Caceres (51., Barcelona), illetve Josemi (65., Mallorca)
továbbjutott: az FC Barcelona 3-1-es összesítéssel

Athletic Bilbao - Sevilla 3-0 (3-0)
gól:
Martinez (4.), F. Llorente (34.), Toquero (37.)
továbbjutott: az Athletic Bilbao 4-2-es összesítéssel

Gólgazdag volt a negyeddöntő a német kupában, Wolfsburgban hétszer is bevették a kaput a csapatok, a vendég Werder Bremen a 7. percben már két góllal vezetett, és végül 5-2-vel jutott a legjobb négy közé.

Kiesett viszont a címvédő Bayern München, amely a gól nélküli első félidő után a 70. percre 3-0-s hátrányba került Leverkusenben, aztán két perc alatt kétszer is betalált, így mégis izgalmassá tudta tenni a meccs végjátékát. Ennél többre azonban nem futotta bajoroktól, Kiessling ráadásban esett gólja pedig megpecsételte a sorsukat.

A Bayern menedzsere szokatlanul visszafogottan nyilatkozott a mérkőzés után. Uli Hoeness kalapot emelt a Bayer erőteljes támadójátéka előtt, de a kapott gólokat egyéni hibák következményének tulajdonította. Tavaly novemberben - amikor a Bayern idegenben győzte le két gól különbséggel a Leverkusent bajnokin - a menedzser még arról beszélt, hogy "jó kis csapat ugyan a Bayer, ám ma is megmutatkozott, hogy nincsen velünk egy súlycsoportban". A negyeddöntő elvesztése után Hoeness mondanivalója arra szorítkozott, hogy újból motiválni kell a játékosokat a minél jobb bajnoki és BL-szereplés érdekében.

német kupa, negyeddöntő:
Bayer Leverkusen - Bayern München 4-2 (0-0)
gól:
Barnetta (54.), Vidal (61.), Helmes (70.), Kiessling (93.), illetve Lúcio (72.), Klose (74.)

Hamburger SV - SV Wehen Wiesbaden (II.) 2-1 (2-0)
gól:
Kopilas (17., öngól), M. Petric (37.), illetve Schwarz (86.)

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 2-5 (2-2)
gól:
Dzeko (10., 43.), illetve Diego (3., 55. - a másodikat tizenegyesből), Özil (7.), C. Pizarro (71., 89.)

kedden játszották:
Mainz (II.) - Schalke 04 1-0 (0-0)

A továbbjutásról egy mérkőzés döntött, így a győztesek jutottak a legjobb négy közé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!