Vágólapra másolva!

Csak a kapus nem lőtt gólt, de ő meg büntetőt védett

A bajnoki szezon szinte mindenhol véget ért, de a válogatott játékosok számára még nem jött el a pihenő ideje, hiszen a hét végén világszerte vb-selejtezőkre került sor. Álomcsapatunkba Erurópából, valamint az amerikai kontinensről kerültek be játékosok, és a kapus kivételével mindenki eredményes volt legalább egyszer.

Kapus:
Thomas Sörensen (Dánia): A dán nemzeti tizenegy nagy lépést tett a világbajnoki szereplés felé azzal, hogy idegenben győzte le a svéd együttest. A három pont megszerzéséhez a vendégek kapusa is alaposan hozzájárult, hiszen az első félidőben hárította Kim Källström tizenegyesét.

Hátvédek:
Daniel Alves (Brazília): A selecao eddig még sohasem nyert vb-selejtezőt Uruguayban, azonban a hét végén sikerült megszakítani ezt a rossz sorozatot, nem is akárhogyan. A brazil csapat 4-0-ra verte a celestét, és a gólok sorát a jobbhátvéd, Daniel Alves távoli lövése nyitotta - amihez azonban nagyon kellett a hazaiak kapusa is.

Daniel Díaz (Argentína): Diego Maradona együttese alaposan megszenvedett Kolumbia ellen, az argentinok nagyon sokáig nem tudták feltörni a remekül védekező vendégek kapuját. Hiába volt a pályán kiváló csatárok egész sora, végül egy középhátvéd kellett a győzelemhez: a Cata becenévű Díaz egy szöglet után talált be.

Bruno Alves (Portugália): Sokáig úgy tűnt, hogy Tiranában, az albánok és a portugálok összecsapásán a számunkra talán legkedvezőbb eredmény születik, és a hazaiak pontot szereznek. A ráadás perceiben aztán a középhátvéd Bruno Alves megmentette együttesét, és győztes gólt fejelt.

Carlos Bocanegra (Egyesült Államok): Az USA válogatottja a hét közben 3-1-re kikapott Costa Ricán, így Honduras ellen hazai pályán kötelező volt a győzelem. Ehhez képest a vendégek szerezték meg a vezetést, de végül sikerült fordítani, és a mindent eldöntő találatot a csapatkapitány Bocanegra érte el.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bocanegra (jobbról a második) látványos fejessel szerezte meg a győztes gólt

Középpályások:
Matías Fernández (Chile): A hét végi selejtezők egyik legnagyobb meglepetése a dél-amerikai zónát vezető paraguayiak hazai veresége volt Chile ellen. A vendégek már negyedóra elteltével vezetést szereztek Fernández lövésével, és a Villarreal középpályása végig remekül irányította a gárdát.

Gareth Barry (Anglia): Fabio Capello gárdája továbbra is százszázalékos a selejtezősorozatában, igaz, Kazahsztán legyőzése kötelező feladat volt. A 4-0-s diadal során az első találatot Barry érte el: a védekező középpályás ismét remek futballal bizonyította, hogy posztján nincsen nála jobb Angliában.

Celso Borges (Costa Rica): A közép-amerikai állam válogatottja remek hetet zárt, hiszen mindkét selejtezőjét megnyerte: az Egyesült Államok ellen hazai pályán győzött 3-1-re, majd idegenben verte 3-2-re Trinidad és Tobagót. A Norvégiában légióskodó középpályás, Borges az előbbi meccsen egy, az utóbbin két találatot ért el.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Borges (jobbra) a hat Costa Rica-i gól felét vállalta

Marek Cech (Szlovákia): Északi szomszédunk számára kötelező feladat volt San Marino hazai legyőzése, és a szlovákok magabiztosan hozták a mérkőzést, hiszen 7-0-ra verték a miniállamot. Különösen a West Bromwich Albionban futballozó Cech volt elemében, a bal oldali középpályás két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Csatárok:
Mario Gomez (Németország): A következő szezonban már a Bayern Münchenben futballozó csatárt rengeteg kritika érte azért, mert közel másfél éve nem tudott betalálni a címeres mezben. Az Arab Emírségek ellen aztán megtört a jég, és Gomez mesternégyest ért el - különösen az utolsó találata volt szépségdíjas.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gomez hosszú ideje taszította a kaput a válogatottban, de most az Arab Emírségek beleszaladtak a késbe

Dejan Damjanovic (Montenegró): A szünetben nem sok jel mutatott arra, hogy a montenegrói válogatott pontot szerezhet Cipruson, hiszen a hazaiak már 2-0-ra vezettek. A vendégek mestere azonban a második játékrészre becserélte Damjanovicot, akinek ez volt a második válogatottsága - és a Koreai Köztársaságban futballozó csatár két találatával a vendégek kiharcolták a döntetlent.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!