Vágólapra másolva!
Nem szerepel jól a Serie A-ban a Lazio, az előző idényben megnyerte a kupát, a szurkolók bíztak benne, hogy a csapat akár a bajnokság élmezőnyéhez is közelebb kerülhet. Ennek azonban éppen az ellenkezője történt, ami részben annak köszönhető, hogy a klub két legjobbját, Cristián Ledesmát és Goran Pandevet is a tartalékok közé száműzték, mert egyikük sem volt hajlandó meghosszabbítani szerződését. Pandev azóta már ingyen távozott, és hamarosan Ledesma is követheti, de a csapat elméletileg még így is elég erős maradt ahhoz, hogy ne a kiesés ellen küzdjön.

A csapatból azonban szinte mindenki elmaradt a valós tudásától, és ez fokozottan igaz az argentin csatárra, Mauro Záratéra, aki eddig mindössze két gólt ért el a bajnokságban, pedig a csapat 19 mérkőzésből 17-en ott volt a kezdők között. A támadó az előző idényben 13 alkalommal volt eredményes, ám érdekes módon az együttes edzője, Davide Ballardini nem annyira a teljesítménye, mint a hozzáállása miatt kritizálta a játékost a múlt héten, mondván, Zárate túlságosan önző. A játékos erre kijelentette, hogy a klubnak választania kell közte, és a tréner között, és ilyen esetben általában a labdarúgó szokta a rövidebbet húzni.

Más kérdés, hogy a rómaiak a nyáron jelentős összeget, 20 millió eurót fizettek Záratéért az arab Al-Szaadnak, és valószínűleg csak akkor lennének hajlandóaé megválni tőle, ha legalább ezt a pénzt visszakapják. Márpedig ennyit csak kevés egyesület képes fizetni, nem csoda, hogy angol lapértesülések szerint a Manchester City lehet a befutó. Zárate korábban egy fél éven keresztül játszott a Premier League-ben, akkor a Birmingham City színeiben remekül szerepelt, ráadásul a manchesteriek mestere az a Roberto Mancini, akinek jók a kapcsolatai a Laziónál.

További átigazolási hírek:
A Birmingham City 6,5 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni a Red Bull Salzburg csatáráért, Marc Jankóért. Az Everton ausztrál védője, Lucas Neill a Galatasarayba igazolt. A Hamburg közel áll ahhoz, hogy megszerezze a CSZKA Moszkva brazil csatárát, Vágner Love-ot. A Sampdoria érdeklődik a Siena támadója, Massimo Maccarone iránt, de a játékos ügynöke szerint védence marad jelenlegi klubjánál. Az Olympique Marseille mindenben megegyezett az Internazionaléval a brazil szélső, Mancini kölcsönvételéről.

Mindent egy helyen az Eb-ről