A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntő gyakorlatilag lezárta a 2011-2011-es idényt, a topligákban már mindenhol túl vannak az aranyérem megünneplésén. A nagy mulatozásba sokszor vicces, helyenként pedig meghökkentő jelenetek is becsúsztak, ezeket szedtük össze.

A topligák közül ebben az idényben leghamarabb a Bundesligában dőlt el az aranyérem sorsa, a Borussia Dortmund fordulókkal a zárás előtt biztosította magának az elsőséget. A BVB mondhatni rajt-cél győzelmet aratott Németországban, ráadásul egy kifejezetten fiatal csapattal, és ennek a bajnoki ünneplés során is volt jelentősége.

Az utolsó forduló után Dortmund városa egyetlen hatalmas bulivá változott: a csapat egy nyitott buszon parádézott az utcákon, ahol a becslések szerint legalább 300 ezren voltak. A focisták azonban már az előző este elkezdtek mulatni, és a jelek szerint az italt legkevésbé Kevin Grosskreutz bírta, akit a biztonsági őröknek kellett a mellékhelyiséghez kísérniük.

http://www.youtube.com/embed/Zd8FK259MHk


A csapat trénere, Jürgen Klopp sem volt már szomjas, amikor a csapatbuszon utazva élő adásban megpróbáltak vele interjút készíteni - a tréner napszemüveggel igyekezett menteni a menthetőt.

http://www.youtube.com/embed/dSzonjnRGjU


Oddo, a 400-as bajnok

Az AC Milan hét év után tudott ismét bajnokságot nyerni a Serie A-ban, így a milánói vörös-feketék sem fogták vissza magukat. A nyáron igazolt ghánai középpályás, Kevin-Prince Boateng például ígéretéhez híven megmutatta, hogy milyen jól tudja utánozni Michael Jacksont.


Antonio Cassano pedig a tőle megszokott módon viccelődött interjú közben.

http://www.youtube.com/embed/RR-3VdqjrXg


Az egyik legfurcsább momentum azonban az volt, amikor a veterán jobbhátvéd, Massimo Oddo a csapattársak nagy üdvrivalgása közepette megindult, hogy lefusson egy kört a Stadio Olimpico rekortánján.

http://www.youtube.com/embed/FfHhfNlXYKI


Mint később kiderült, a többiek egész szezon során azzal ugratták a 34 éves focistát, hogy már nem tudja lefutni a 400 métert egy perc alatt. Oddo azt állítja, 58 másodperc alatt teljesítette a távot, de a csapatkapitány, Massimo Ambrosini szerint a stopper 1:04-nél állt meg.

Pinto Mourinhót cukkolta

Az FC Barcelona a BL-győzelem utáni fiestának is megadta a módját, akárcsak korábban a bajnoki cím bebiztosítása után. A klub az utolsó hazai bajnoki után rendezett kisebbfajta ceremóniát a Camp Nou gyepén, amelyen a focisták a gyerekeikkel jelentek meg. Az egyik legnagyobb üdvrivalgás Eric Abidalt köszöntötte, a súlyos betegségéből felépült védő katalán nyelven mondott köszönetet csapattársainak, az edzői stábnak és a drukkereknek a támogatásért - mire a többiek Carles Puyol vezérletével odaszaladtak, és a magasba dobálták a meghatódott focistát.

http://www.youtube.com/embed/fWo_44OBMKw


A tavaly nyáron a Valenciától igazolt csatár, David Villa a karrierje első bajnoki címének örülhetett, azonban bármennyire is kapacitálták a többiek, nem akart dalra fakadni. A csatár azonban végül beadta a derekát, és előadott pár sort Frank Sinatra legendás dalából, a My Wayből, természetesen spanyol nyelven.

http://www.youtube.com/embed/HiiMINGK6qw


A fő mókamesternek azonban a cserekapus, José Manuel Pinto bizonyult, aki José Mourinhónak piszkált oda. A Real Madrid trénere a két csapat BL-elődöntője után a sajtótájékoztatón hosszasan ecsetelte, hogy a játékvezetői döntések rendre a Barca javára kedveznek, és végül elmondta, hogy csak annyit szeretne tudni, hogy miért. Pinto ezt figurázta ki, amikor megkapta a mikrofont. "A nagy ünneplés közben van valaki, aki az kérdezi, hogy miért? Miért, miért - mert mi vagyunk a legjobbak" - mondta, és az utolsó pár szót már az egész közönség skandálta vele, amibe a csapattársak is bekapcsolódtak.

http://www.youtube.com/embed/DC29smpBnlg


A mellszőrbe nyírt 19-es

A Manchester United a Blackburn Rovers elleni idegenbeli bajnokin biztosította be aranyérmét, így nem tudott a saját közönsége előtt ünnepelni, de azért az öltözőben nem fogták vissza magukat. A pezsgőlocsolásban főleg Dimitar Berbatov és Nani járt az élen, de még Sir Alex Ferguson is csatlakozott a daloláshoz.

http://www.youtube.com/embed/xRIdQw7j2J4


Wayne Rooney azonban egészen különleges módját választotta annak, hogy kifejezze örömét. A csatár ugyanis úgy borotválta le a mellszőrzetét, hogy a 19-es számot adja ki (hiszen ez volt a MU 19. bajnoki címe), és a fotót közzé is tette a Twitteren.

Tettét csapattársa, Michael Owen így kommentálta: "Egyikünk sem gondolta, hogy Wazza kiteszi ezt a fotót. Úgy látszik, őrültebb, mint gondoltuk!"

Az összetört kupa és a felpofozott kapus

Nemcsak a bajnoki ünneplések, hanem a kupagyőzelmek utáni mulatságok is több helyen érdekesen alakultak. A sorozat megnyerésén túl Sergio Ramosnak valószínűleg azért is emlékezetes marad a Király-kupa-döntője, mert az ünneplés közben leejtette a csapat buszáról a győzelemért kapott serleget, amely aztán ripityára tört a busz kereke alatt.


A legrosszabbul azonban a Schalke 04-et a nyáron a Bayern München kedvéért elhagyó kapus, Manuel Neuer járt, akit a gelsenkircheniek német kupagyőzelmének ünneplése közben pofon vágott egy szurkoló.


www.global-soccer.eu

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!