A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A rossz vízminőség miatt vasárnap és hétfőn sem engedték be a Szajnába a triatlonosokat a párizsi olimpia szervezői. A hivatalos közlés szerint azonban a szennyezettségi adatok folyamatosan javulnak, így várhatóan kedden reggel elrajtolhat a férfi egyéni verseny, azonban erről végső döntést csak kedden hajnalban hoznak. A triatlonosok versenyén két magyarnak, Bicsák Bencének és Lehmann Csongornak szurkolhatunk, akik mindketten kihívásként tekintenek a nem mindennapi körülményekre.

A triatlonosok három fős magyar küldöttsége úgy utazott az olimpiára, hogy a valaha volt legjobb magyar eredménnyel térjenek majd haza. Az előző olimpián Bicsák Bence az előkelő 7. helyen végzett, ezt akarják túlszárnyalni a keddre tervezett férfi, illetve a szerdai női versenyben.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a párizsi körülmények nem könnyítik meg a sportolók felkészülését. Bár július közepén kedvező hírek érkeztek a Szajna vízminőségével kapcsolatban, a múlt pénteki és szombati eső miatt megint az egészségügyi határérték fölé emelkedett a szennyező anyagok koncentrációja. Hétfő hajnalban úgy döntöttek a szervezők, hogy a vasárnapi után ismét törlik a beúszást, ez egyben azt is jelenti, hogy egyetlen edzéslehetőséget sem biztosítottak a Szajnában a férfi verseny indulói számára.

Szerencsére hétfőn napos volt az idő Párizsban, így a szervezők előrejelzése és ígéretei szerint kedden az eredetileg tervezett időpontban, reggel nyolckor, és az eredetileg tervezett helyszínen elrajtolhat a férfi egyéni verseny. Hivatalos döntést azonban csak kedden hajnalban hoznak a szervezők. 

A szervezők nem ok nélkül ragaszkodtak a Szajnához, a sportág ugyanis, ahogy az egész világon, úgy Franciaországban is hihetetlenül népszerű. Szeretnék a város szívében, a lehető legjobb helyen megrendezni a triatlonversenyeket, így esett a választás Párizs ikonikus folyójára. Az úszást követően is csodálatos helyszíneken folytatódik a kerékpár és a futás, például, a Szajna hídjain és a világ legismertebb útján, a Champs Elysées-n.

BICSÁK Bence
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/Tokió, 2021. július 26. Bicsák Bence a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi triatlonversenyében az Odaiba Kikötõparkban 2021. július 26-án. Bicsák Bence a hetedik helyen végzett, ezzel a sportág legjobb magyar eredményét érte el az ötkarikás játékok történetében. MTI/Czeglédi Zsolt

Az 55 férfi induló között két magyarnak szurkolhatunk. Bicsák Bence 2021-ben belopta magát a sportrajongók szívébe a bravúros tokiói szerepléssel. A 29 éves pécsi sportoló az elmúlt két hónap nagy részét a Pireneusokban töltötte magaslati edzőtáborban és saját bevallása szerint jó kedvűen és kitűnő állapotban várja a rajtot élete második olimpiáján. 

Engem nagyon feldob az olimpiai hangulat, bízom benne, hogy ez a holnapi versenyzésemen is látható lesz majd. Készen állok, várom a rajtot” 

– nyilatkozta Bicsák Bence

A másik magyar, a 25 éves Lehmann Csongor olimpiai újonc, ám így is komoly tervekkel utazott Párizsba, miután tavasszal harmadik lett a világbajnoki sorozat olaszországi állomásán, július közepén pedig megnyerte a tiszaújvárosi világkupát. 

A triatlon arról is szól, hogy az embernek alkalmazkodnia kell a körülményekhez. Most is ez a helyzet! Alkalmazkodunk a kihívásokhoz, és úgy készülünk, hogy holnap reggel kihozzuk magunkból a legjobbat”

 – mondta Lehmann Csongor.

LEHMANN Csongor
A 25 éves Lehmann Csongornak ez lesz az első olimpiája
Fotó: MTI/Vajda János

A szerdára tervezett női egyéni versenyben Kuttor-Bragmayer Zsanett áll rajthoz, aki Bicsák Bencéhez hasonlóan Tokióban is ott volt már, és minden idők legjobb magyar női eredménye fűződik a nevéhez a 12. helyezéssel. A nők és a férfiak ugyanazon a pályán, illetve távon versenyeznek: 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás végén derül ki, hogy 2024-ben kik a világ legjobb triatlonosai.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!