Vágólapra másolva!
Elnézést kért legutóbbi viselkedéséért Mario Balotelli, a Manchester City labdarúgócsapatának botrányhőse, akit vasárnap, az Arsenal elleni rangadón állítottak ki. Az olasz csatárt akár kilenc meccsről is eltilthatták volna, végül csak három találkozót kell kihagynia.

"Nagyon sajnálom, ami történt, és hogy csalódást okoztam a Manchester Citynek, különösképpen az edzőmnek, Roberto Mancininek, akit az egyik legjobbnak tartok és csodálok" - írta Balotelli közleményében.

Az együttes vezetőedzője hétfőn jelezte, hogy ebben a szezonban már nem számít játékosára. Később Cesare Prandelli szövetségi kapitány is megfenyegette a renitens futballistát: ha nem kér bocsánatot és folytatja ezt a fajta viselkedést, akkor nem számít rá a nyári Európa-bajnokságon.

"Egyszer már kimaradtam a nemzeti csapatból egy hülyeség miatt, nem akarok megint" - tette hozzá a 21 éves játékos, akinek ez már a harmadik piros lapja volt a szezonban.

Balotelli akár kilenc mérkőzésre szóló eltiltást is kaphatott volna, ám az angol szövetség kedden közölte: nem bünteti meg őt azért a belépőért, amelyet Alex Songgal szemben követett el a vasárnapi meccs elején.

Az indoklás szerint a durva szabálytalanság azért nem szankcionálható utólag, mert legalább egy hivatalos személy látta az esetet. Az olasz játékosnak a hajrában kapott piros lap után automatikusan egy találkozót kell kihagynia, de mivel ez volt a harmadik kiállítása, ez további kettővel növekszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!