A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nemrég megműtötték Juhász Roland ujját, az Anderlecht védője ennek ellenére egy speciális kötéssel várhatóan pályára léphet a válogatott következő két barátságos mérkőzésén. A 29 éves játékos jobban örült volna a Bayern BL-győzelmének, ami automatikus főtáblát ért volna az Anderlechtnek.

A hét éve Belgiumban légióskodó védő - aki az Anderlechttel negyedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be idén - az m1 Ma reggel című műsorában elmondta: tavaly augusztusban sérült meg az ujja, azóta ez volt a harmadik, eddigi legkomolyabb operációja. Juhász ezen a héten megy vissza kontrollra, s kap majd egy olyan speciális kötést, amellyel tud majd játszani június 1-én a csehek, három nappal később pedig az írek elleni válogatott mérkőzéseken.

A szombati Bajnokok Ligája-döntő az Anderlecht játékosai és szurkolói számára komoly téttel bírt, ugyanis egy esetleges Bayern München-győzelemmel a csapat egyből a főtáblán kezdhetett volna a legrangosabb kupasorozat következő szezonjában. Juhász épp ezért bosszús volt a Chelsea-sikere miatt, mivel a főtáblához így két selejtezőkörben kell nyernie majd együttesének.

Egyáltalán nem biztos ugyanakkor, hogy a hátvéd ott lesz a csapatban. A 29 éves játékos szerint az egyik utolsó esélye lesz a továbblépésre, és szeretne is élni az esetleges lehetőséggel.

"Szeretem a csapatot, a várost és engem is megbecsülnek, de hét év után úgy érzem, elég volt, szeretném kipróbálni magam máshol, egy erősebb bajnokságban" - mondta Juhász. "Persze akkor sem leszek szomorú, ha maradok az Anderlechtnél."

A védővel kapcsolatban az utóbbi időszakban három klub érdeklődéséről lehetett hallani. Juhász jelezte, ő is a német Borussia Mönchengladbach, a török Besiktas és az ukrán Dnyipro csapatairól hallott, mint lehetséges vevők. Juhász nem titkolta, elsősorban nyugaton szeretne maradni, így ha választhatna, mindenképpen a Bundesligában szereplő Mönchengladbachhoz igazolna. A hátvéd jövője csak a nyáron dől majd el, addig pedig még a válogatott meccsek várnak rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!