A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az AC Milan miután eladta Kevin-Prince Boatenget, leigazolta Alessandro Matrit, és Kakáért vagy Keiszuke Hondáért is versenyt fut.

Nagy jövés-menés várható az AC Milannál, miután Adriano Galliani alelnök azt nyilatkozta, hogy ha a csapat bejut a Bajnokok Ligájába, akkor meg kell erősíteni a keretet, márpedig a PSV-t egyőzve főtáblás a Milan. Ehhez képest pénteken eladta a klub Kevin-Prince Boatenget a Schalkénak. Egyes források szerint 10, mások szerint 12 millió eurót fizetett a ghánai középpályásért Szalai Ádám csapata.

"Gyors üzlet volt, csütörtökön jött az ajánlat. Azt hiszem mindenki elégedett lehet" - kommentálta az üzletet Galliani, aki nem sokkal ezután bejelentette, hogy szerződtették a Juventus csatárát, Alessandro Matrit. "Inzaghi 2001-es érkezésére emlékeztet, reméljük, hogy Alessandro Pippo nyomdokaiba lép" - mondta az alelnök. Az egyébként Milan-nevelés Matri megkapta Inzaghi kilences mezét régi-új csapatánál.

Matri (jobbra) visszatért nevelőegyesületébe Forrás: AFP/Getty Images/Kevork Djansezian

"Különleges érzés visszatérni oda ahol felnőttem" - kezdte a 29 éves Matri. "Hallottam, hogy Allegri edző akart engem, most rajtam a sor, hogy bizonyítsak. Több csapat is érdeklődött irántam, de amikor megtudtam a Milan megkeresését, azon dolgoztam, hogy oda mehessek, ahol minden elkezdődött. A 9-es mez nagyon fontos a számomra, gyerekkorom óta arról a mezről álmodom amiben van Basten, Weah és Inzaghi játszott."

Érkezhet még egy irányító középpályás a Milanhoz, az egyik kiszemelt Kaká, aki távozna a Real Madridtól, és hajlandó lenne lemondani a fizetése nagy részéről ahhoz, hogy visszatérjen korábbi sikerei helyszínére. A másik kiszemelt Keiszuke Honda, a CSZKA Moszkva japán középpályásáért emelte az ajánlatát a Milan.

"Kaká mindig a szívünkben fog élni, de nem tudom, hogy sikerül-e visszahozni. Hondát is szeretnénk, de kettőjük közül csak az egyik fog érkezni" - mondta Adriano Galliani a két, hasonló poszton játszó focistáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!