Vágólapra másolva!
Nem tervezi elhagyni a Manchester Unitedet Wayne Rooney, de néhány kérdés megoldatlan marad körülötte - derül ki a BBC szerdai híréből.

José Mourinho, a Chelsea edzője hétfő este 48 órás határidőt adott Rooneynak, hogy eldöntse: elhagyja-e a Unitedet. A 27 éves csatár nem akar távozni, úgy tűnik, ez a kérdés megoldódott, de néhány kérdés marad körülötte.

Júliusban Rooney "dühös és zavart" volt, amiért kikerült a kezdőből, ezért el akarta hagyni a MU-t. Nyáron a Chelsea két ajánlatot is tett érte, az utóbbit 25 millió fontról, ám hétfőn David Moyes edző a kezdőbe tette a két csapat rangadóján.

Bár Mourinho hétfőn még egy harmadik ajánlatról is beszélt, kedden a MU közölte: Rooney nem eladó, Moyes pedig hozzátette, a játékos hozzáállása is pozitív.

Kérdés azonban, mennyire tudja majd kezelni a helyzetet, hogy immár Robin van Persie az együttes első számú csatára, illetve milyen teljesítményre lesz képes, ha esetleg kissé hátrébb vonva, Van Persie mögött kell majd fociznia, ahogy a Chelsea elleni meccsen is.

Rooney 2010-ben már kacérkodott a távozással, ám akkor egy ötéves szerződéssel maradásra lehetett bírni. 2004 augusztusában igazolt az Old Traffordra, azóta 197 gólt lőtt a csapatban, öt bajnoki címet, két-két Bajnokok Ligáját, illetve Ligakupát nyert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!