Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között az MTK Budapest női csapata idegenben ledolgozta egygólos hátrányát, és a rendes játékidőben 2-1-re verte az osztrák NÖSV Neulengenbachot. Ezzel a csapat kiharcolta a hosszabbítást, a továbbjutást azonban már nem sikerült: a hazaik a 120. percben tizenegyesből egyenlítettek, és 4-3-as összesítéssel ők jutottak a nyolcaddöntőbe. 

Bajnokok Ligája, legjobb 32, eredmény:
NÖSV Neulengenbach-MTK Hungária 2-2 (0-0, 1-2)
gól: Wasser (57.), Vojtekova (120., tizenegyesből), illetve Nagy Lilla (88.), Fogl Katalin (90+1.)

Már a párharc első mérkőzése is izgalmasra sikerült, hazai pályán az MTK női focistái az utolsó pillanatig közdöttek az egyenlítésért, de végül 2-1-re kikaptak a magasabban jegyzett NÖSV Neulengenbach csapatától. Ennek ellenére a lányok nem játszottak alárendelt szerepet, egyenlő ellenfélként futballoztak az osztrákok ellen.

Ezt aztán az idegenbeli visszavágón is igazolták: sokáig nem esett gól a meccsen, az osztrákok azonban majd egy óra játék után megszerezték a vezetést.

Azt már a meccs előtt is lehetett tudni, hogy az MTK-nak minimum két gólt kell szereznie, ha tovább akar jutni, így a bekapott gól nem járt végzetes következményekkel. Igaz, a két gól megszerzése így már csak a hosszabbítás kiharcolását jelentette volna.

A lányok pedig végig hittek is magukban és a sikerben: a rendes játékidp utolsó perceiben előbb Nagy Lilla szépített, majd Fogl a hosszabbítást is kiharcolta.

Domonyai László klubigazgató hét közben úgy nyilatkozott, a lányok büntetőkkel továbbjutnak, és majdnem igaza is lett. Az MTK a hosszabbítás utolsó percéig állta a sarat, ekkor azonban a játékvezető egy erősen vitatható büntetőt ítélt a Neulengenbach számára: egy beadás után az rövid oldalon az ötös sarkánál az osztrák csatár levette labdat, majd megtolta kifelé, de mivel nem érte volna utol a labdát, így inkább feldobta magát. Ezt fújta be tizenegyesnek a játékvezető, a büntetőt pedig Vojtekova értékesítette is.

Ezzel az osztrák csapat jutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, miközben az utolsó magyar kupacsapat is búcsúzott. Az MTK azonban minden dicséretet megérdemel, a lányoktól hatalmas bravúr lett volna a továbbjutás, hátrányban sem adták fel, és szó szerint az utolsó percig küzdelemre kényszerítették az ellenfelet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!