Vágólapra másolva!
A Lazio kétgólos győzelmet aratott a Fiorentina otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának vasárnap déli mérkőzésén, Honda duplájával könnyedén nyert a Milan Veronában. Quagliarella korábbi csapat ellen szerzett győztes gólt. Az Inter-Napoli meccs utolsó tíz perce négy gólt és döntetlent hozott.

Serie A, 7. forduló:
Fiorentina - Lazio 0-2 (0-1)
gól:
Djodjevic (35.), Lulic (90+2.)

A forduló egyik rangadóját délután fél egykor játszották Firenzében, ahol a Lazio vendégszerepelt. A hazaiak a még mindig szokatlannak számító időpont (az ázsiai piac felé nyitó Serie A-ban három éve vezették be a korai kezdési időpontot) miatt elég tompán kezdtek, a Lazio viszont koncentráltan és elszántan futballozott, és be is szorította ellenfelét. Jött is a vezető gól, Filip Djordjevics talált be a 35. percben.

A fordulás után felpörgött a Fiorentina, a kapujához szegezte a Laziót, de csak két kapufáig jutott az makacsul romboló rómaiak ellen. A legnagyobb helyzetnél Alberto Aquilani ollózását tolta a kapufára a végig remekül védő Federico Marchetti. A hajrára teljesen kinyílt a 10 emberrel támadó Fiorentina, az első két Lazio-kontrát még megúszták a hazaiak, de a 92. percben Antonio Candreva passzából Senad Lulic eldöntötte a meccset.


Hellas Verona - Milan 1-3 (0-2)
gól: Lopez (87.), illetve Marques (öngól, 21.), Honda (27., 57.)

Milan a meccs elejétől dominálta a Hellas Verona elleni összecsapást, ennek ellenére egy csak egy hatalmas Marques öngóllal szerezték meg a vezetést - a játékos egy jobb oldali beadást szeretett volna kivágni, ám bal külsővel találta el a labdát, így az védhetetlenül vágódott a rövid sarokba.

A vezetést tudatában sem állt le a Milan, és ha nem is gőzhengerként, de folyamatosan jöttek előre, Honda pedig előbb El Shaarawy majd Rami gyönyörű kiugratásából szerzett könnyű gólt. A meccs végén Lopez átlövésgóljával szépítettek a hazaiak, de ennek már sok jelentősége nem volt.

További eredmények:

A Palermo a hosszabbításban szerezte meg első győzelmét, miután visszajutott az élvonalba, szintén az utolsó pillanatban tartotta otthon a három pontot az Atalanta, Quagliarella pedig egykori csapata ellen szerzett győztes gólt. A Sampdoria továbbra is veretlen, az Inter és a Napoli nem bírt egymással.

Inter - Napoli 2-2 (0-0)
gól: Guarín (82.), Hernanes (90+1.), illetve
José Callejón (79., 90.)

Palermo - Cesena 2-1 (1-0)
gól: Dybala (33.), Gonzalez (90+1), illetve Rodriguez (61.)
kiállítva: Coppola (61.)

Atalanta-Parma 1-0 (0-0)
gól: Boakye (90.)

Cagliari-Sampdoria 2-2 (0-2)
gól: Avelar (59., tizenegyesből), Sau (77.), illetve Gabbiadini (28.), Obiang (39.)

Torino-Udinese 1-0 (1-0)
gól: Quagliarella (62.)

szombaton játszották:
Sassuolo - Juventus 1-1 (1-1)
AS Roma - Chievo 3-0 (3-0)

A hétfői program:
Genoa - Empoli 20.45

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!