Vágólapra másolva!
Filmbe illő történettel bír a portugál Sporting 17 éves játékosa, Martunis.

Az indonéz Martunis 2004 decemberében édesanyját és két lánytestvérét vesztette el abban a pusztító cunamiban, amely összesen 14 országban szedett áldozatokat. Az akkor 6 éves kisfiúra 21 nappal a szökőár után találtak rá újságírók a tengerpart mocsaras területén.

Martunist elsodorta a szökőár, de csodával határos módon túlélte, instant tésztákat evett, a pocsolyából itta a vizet, és már a kiszáradás határán volt, amikor 21 nap elteltével rátaláltak. Portugáliában azért figyeltek fel a sztorijára, mert kiderült, a megpróbáltatások alatt egy 10-es számmal ellátott Rui Costa-mezt viselt, mivel a cunamit okozó földrengés idején éppen focizott.

A kép egy évvel a cunami után készült Martunisról - az elmaradhatatlan Rui Costa-mezben Forrás: AFP

"Nem féltem egyáltalán, mert arra gondoltam, hogy életben kell maradnom, hogy újra találkozhassak a családommal, és hogy teljesítsem az álmom, és futballista legyek" - nyilatkozta, amikor arról kérdezték, megfordult-e a fejében, hogy nem éli túl a cunami utáni napokat.

Martunis története sokakra hatással volt, köztük Cristiano Ronaldóra is, aki kifizette a család cunami által lerombolt házának újjáépítését. 2005-ben Martunis személyesen is találkozott Ronaldóval, valamint a portugál válogatott tagjaival, és akkor elmondta, nagy vágya, hogy egyszer ő is játszhasson a válogatottban.

Cristiano Ronaldo is segített neki Forrás: AFP

Bár ez még nem történt meg, de egy lépéssel közelebb került hozzá, miután a Sporting bejelentette, hogy a 17 éves fiatalt felvették a klub akadémiájára, ahonnan korábban olyan nevek kerültek ki, mint a már említett Ronaldo, vagy Luis Figo és Nani.. "Nagyszerű érzés itt lenni, a klub segített, hogy az álmom valóra váljon. Hihetetlenül izgatott vagyok a lehetőség miatt. Hajrá, Sporting!" - mondta Martunis, amikor a Sporting bemutatta.

Mindent egy helyen az Eb-ről