Ronaldo a társainak ajánlotta a rekordját

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates a goal during the UEFA Champions League group A football match Real Madrid CF vs FC Shakhtar Donetsk at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 15, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A Sahtar Donyeck ellen triplázó Cristiano Ronaldo csapattársait méltatta, míg a Juventustól vereséget szenvedett Manchester City vezetőedzője, Manuel Pellegrini szerint tipikus Bajnokok Ligája-mérkőzést vívott a két együttes a legrangosabb európai labdarúgó kupasorozat nyitófordulójának keddi játéknapján.

"Tipikus Bajnokok Ligája-találkozó volt, egyik csapat sem alakított ki sok helyzetet" - értékelt Pellegrini. "Az eredmény csalódást keltő, nem kellett volna kikapnunk, mert többet birtokoltuk a labdát, nagyobb lehetőségeink voltak, és jobban játszottunk, mint a Juventus."

A chilei szakember szerint nem vétettek taktikai hibákat az ellenfél két találatánál, "egyszerűen két gyönyörű gólt szerzett a Juventus."

Ronaldo boldog, Benítez elégedett

A Real Madrid a három találatot - közülük kettőt tizenegyesből - szerzett Cristiano Ronaldo vezetésével magabiztosan, 4-0-ra győzte le a negyven percen át emberhátrányban játszó Sahtar Donyecket. "A csapat nagyon sokat segített, a társaim mindig önbizalmat adnak nekem" - értékelt a portugál támadó, aki keddi triplájával már 80 találatnál jár a Bajnokok Ligájában, ezzel három góllal megelőzi az örökranglista második helyén álló Lionel Messit. "Nagyon boldog vagyok, örülök a mesterhármasnak és a rekordnak is."

Cristiano Ronaldo megszórta a Sahtart is Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou


"Nem játszottunk ragyogó mérkőzést, de sok helyzetet tudtunk kialakítani" - nyilatkozott a madridi együttes vezetőedzője, Rafael Benítez. "Ezzel elégedett vagyok, mint ahogy azzal is, hogy ismét kapott gól nélkül fejeztünk be egy találkozót."

Be kell lőni a helyzeteket

A Manchester United vezetett a PSV otthonában - a találatot éppen az Eindhoventől szerződtetett Memphis Depay szerezte -, ám végül 2-1-re alulmaradt.

"Nem használtuk ki a helyzeteinket, ők viszont éltek a két nagy lehetőségükkel" - mondta az angol csapat védője, Chris Smalling.

Szörnyű szerelés volt

A Manchester nemcsak a mérkőzést, hanem Luke Shaw-t is elvesztette kedd este: az angol válogatott védőt a mexikói Héctor Moreno buktatta a PSV tizenhatosán belül az első félidő 15. percében. A húszéves játékost végül nyolcperces ápolást követően oxigénmaszkkal, hordágyon vitték le a pályáról, s mint kiderült, kettős lábszártörést szenvedett.

"Piros lap és büntető járt volna érte. Szörnyű szerelés volt, páros lábbal" - emlékezett vissza az esetre Louis Van Gaal, a Manchester vezetőedzője. "Fáj a vereség, de Luke sérülése még ennél is sokkal rosszabb" - nyilatkozta a manchesteri kapus, David De Gea.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!