Vágólapra másolva!
A Bayern München kiválósága, Robert Lewandowski úgy érzi, nem lehet őt Lionel Messihez és Cristiano Ronaldóhoz hasonlítani, már csak azért sem, mert a játékstílusuk nagyban eltér egymástól.

A lengyel válogatott csatár szenzációs formában van, nyolc Bundesliga-meccsen 12 gólt szerzett, a legutóbbi hét meccsén 15-ször volt eredményes. Hiába termeli úgy a gólokat, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, úgy érzi, nem érdemes a trió tagjait összehasonlítani.

"Különböző játékosokról van szó, akik más-más poszton szerepelnek.

Bajor öltözetben a feleségével az Oktoberfesten Forrás: AFP/Alexander Hassenstein

Persze, néha visszalépek, hogy a kombinációban is részt vegyek, nem jellemző rám, hogy 90 percig csak a labdára várnék. Részese akarok lenni a játéknak" - idézte a Goal.com Lewandowskit.

"Gyakran 80 percen át csak a helyemet keresem, majd a 81. percben helyzetbe kerülök, és gólt szerezhetek. Vagy lekötök két védőt, és így mások számára biztosítok teret elöl. Ilyen a futball, egy csapatjáték. Jól tudunk együtt dolgozni, így könnyű dolgom van. Fontos szerepük van a csapattársaimnak. Van, hogy rohanok, látom a gólhelyzetet, de nem kapok labdát. Ennek ellenére pozitívnak kell maradnom, és végig tökéletesen koncentrálnom kell" - fogalmazott a Bayern támadója.

A leendő Aranylabda-szavazás dobogósai? Forrás: AFP

Most következhet a legjobb időszakom, és a reményeim szerint ez olyan sokáig fog tartani, ameddig csak lehetséges" - fűzte hozzá a lengyelekkel Eb-résztvevő játékos.

Hozzátette, egyelőre nem gondol arra, hogy övé lehet az európai aranycipő, de keményen dolgozik, hogy ő legyen a legjobb góllövő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!