Ronaldo szerint Messié lesz az Aranylabda

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, aranylabda, foci
SWITZERLAND, Zurich : Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo smiles after receiving the 2014 FIFA Ballon d'Or award for player of the year during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo szerint januárban nagy riválisa, Lionel Messi kapja majd a FIFA-Aranylabdát.

"Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ" - mondta a portugál sztárfutballista egy brit tv-műsorban, amely szombaton kerül majd adásba. Ahogy fogalmazott: a bajnoki címek megnyerése vagy a diadal a Bajnokok Ligájában a játékosok teljesítménye, a voksolók akaratát azonban nehéz befolyásolni.

Minden a szavazóktól függ

De minden a szavazatoktól függ. Ezt egy kicsit nehéz elviselni, de azért nem emésztem magam. Többször is elmondtam már: soha nem gondoltam, hogy én háromszor is nyerni fogok" - mondta Ronaldo.

Cristiano Ronaldo sosem hitte benne, hogy háromszoros aranylabdás lehet Forrás: AFP/Fabrice Coffrini


A Real Madrid támadója 2008 és 2013 után januárban ismét elnyerte az immár összevont FIFA-Aranylabdát, 2014-es teljesítményéért. A díj következő győztesét január 11-én, a zürichi gálán hirdetik ki.

Tisztelik egymást Messivel

Az argentin Messi, aki eddig négyszer volt kitüntetett (2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben), idén triplázott az FC Barcelonával, azaz a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is a csúcsra ért.

Ronaldo megjegyezte: nem rivalizál dél-amerikai kollégájával.

"Jó a kapcsolat közöttünk. Nem vagyunk barátok, de tiszteljük egymást" - mondta a 30 éves futballista.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!