Ezért ne filmezze le Messi útlevelét

DeShorn Brown, Lionel Messi, szelfi, foci
Jamaica's forward DeShorn Brown (C) poses for a selfie with Argentina's forward Lionel Messi (R) as Jamaica's midfielder Joel McAnuff (L) reacts during their 2015 Copa America football championship match, in Vina del Mar, on June 20, 2015. AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA
Vágólapra másolva!
Legalább féléves börtönbüntetés vár arra a rendőrre Dubajban, aki feltett egy videót egy közösségi oldalra Lionel Messi argentin futballsztár útleveléről.

A Barcelona csatára decemberben egy díjat vett át az Egyesült Arab Emírségekben, és a repülőtéren a rendőr egy közös fotót szeretett volna vele. A 28 éves játékos fáradtságra hivatkozva elutasította a kérést, ám útlevele nem sokkal később a tiszt kezébe került, aki készített magáról és az okmányról egy videót, és feltette a Snapchatre.

"Nagyon vártam az érkezését, hogy egy közös fotót készítsek vele, de azt közölték velem, hogy a játékos fáradt, így nem készülhet kép.. Ezt követően bementem az irodába, ahol megláttam Messi útlevelét az asztalon. Megragadtam, kinyitottam az oldalt, amely a személyes adatait tartalmazta és a telefonommal egy videót készítettem róla, amit feltöltöttem az internetre" - mondta a gyanúsított.

A rendőr bűnösnek vallotta magát, s helyi sajtóértesülések szerint féléves börtönre és félmillió dirham (38,7 millió forint) összegű pénzbüntetésre számíthat Messi "privát szférájának megsértése" és a "telekommunikációs rendszerrel való visszaélés" miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!