Nem lehet majd zaklatni a bírókat

Arséne Wenger, Arsenal, foci
AFP Photo DOCUMENT REFERENCE000_9X7FX SLUGFBL - ENG - PR - SUNDERLAND - ARSENAL Arsenal's French manager Arsene Wenger gestures during the English Premier League football match between Sunderland and Arsenal at the Stadium of Light in Sunderland, northeast England on April 24, 2016. Graham Stuart / AFP
Vágólapra másolva!
A következő idénytől szigorúbban büntetik a sportszerűtlen reklamálást az angol labdarúgó-bajnokságban.

"Egy ideje már tárgyalunk a klubokkal, mert a játékosok viselkedése egyre gyakrabban túlmegy egy bizonyos határon" – mondta szerdán Richard Scudamore, a Premier League ügyvezető elnöke, aki a egyebek mellett a mérkőzések közben kialakuló tömegjelenetekre és a trágár szóhasználatra utalt.
"Hétről hétre milliók néznek minket, köztük sok fiatal és ebben a helyzetben az ilyen jellegű magatartás már nem tolerálható" – hozzá a sportvezető. Mint kifejtette, három szervezet – a Premier League (PL), a szövetség (FA) és a liga (EFL) – közösen határozott arról, hogy a játékvezetőknek az augusztus közepén kezdődő új idényben az eddigieknél szigorúbban kell alkalmazniuk a sárga és piros lapot a sportszerűtlen reklamálások után.

Szigorúbb lesz a büntetés

A játékvezetőkkel szembeni sértő, gyalázkodó szóhasználat vagy gesztus azonnali kiállítást eredményez, csakúgy, mint az agresszív fizikai kontaktus. Aki dühösen közelít a bíróhoz és kétségbe vonja döntése jogosságát, sárga lapra számíthat. Ha több labdarúgó körülveszi a játékvezetőt és feldúltan reklamál, legalább az egyiküket biztosan megbüntetik, de az edzők és a technikai személyzet viselkedését is szigorúbban ítélik majd meg.

Szigorúbban büntetik majd a sportszerűtlen reklamálást a PL-ben Forrás: AFP/Graham Stuart

Az EFL vezérigazgatója, Richard Harvey felhívta a figyelmet, hogy az új irányelveket senki ne tekintse pusztán üres fenyegetésnek. "Szeretném tisztázni, hogy ezeket az intézkedéseket azért hoztuk, hogy fellépjünk az általunk tűrhetetlennek tartott viselkedéssel szemben" – szögezte le.

Az új idény kezdete előtt mind a húsz klub vezetőinek lehetőségük lesz személyesen konzultálni a játékvezetőkel, akik videóösszeállítás segítségével magyarázzák majd el a szabálymódosításokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!