Neymar nélkül impotensek a brazilok

Willian (Brazília), Arturo Mina (Ecuador), foci
Brazil's Willian and Ecuador's Arturo Mina vie for the ball during the Copa America Centenario football match against Ecuador in Pasadena, California, United States, on June 4, 2016. Frederic J. Brown / AFP
Vágólapra másolva!
Három mérkőzésen mindössze egy gól született a centenáriumi Copa América magyar idő szerint szombat éjszakai és vasárnap hajnali mérkőzésein. A Costa Rica–Paraguay és a Brazília–Ecuador csata nem hozott gólt, Peru az egykori Bayern-csatár Guerrero találatával verte Haitit.

Az A csoportban a kolumbiaiak Egyesült Államok elleni győzelme után Costa Rica és Paraguay csapott össze, de gyenge mérkőzésen gól nélküli döntetlen lett a végeredmény.

A B csoportban a legutóbbi két Copa bronzérmese, Peru győzelemmel nyitott, a meccs egyetlen találatát a korábbi Bayern-csatár, Paolo Guerrero szerezte.

A brazilok nagyon harmatos teljesítményt nyújtottak, az első félidőben Philippe Coutinhónak volt lehetősége, de Dreer kapus védett. Ezt leszámítva a meddő mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, Ecuador a gyors kontrákban bízott, de mindegyikbe belehibázott.

A 66. percben aztán egy hosszú labdát Bolanos úgy tűnt, elért az alapvonalnál, balról ballal sután középre rúgta a labdát, Alisson kapus pedig a kapufánál durván bevédte. Az ecuadori kispad örült, Alisson összeomolva térdelt a hálóban, a chilei játékvezető azonban megmentette Brazíliát a szégyentől és kirúgást ítélt, mondván, a labda az elrúgás pillanatában kint volt már.

A 83. percben még volt esély a brazil győzelemre, de Lucas közeli fejese elvétette a kaput. A meccs 0-0-val ért véget (Ecuador 53 év után ikszelt a nagy riválissal), Dunga csapata az egyetlen világklasszis, Neymar hiányában csak egy szürke középcsapata benyomását keltette.

Willian (jobbra) akart a leginkább a brazilok közül Forrás: AFP/Frederick J. Brown

Eredmények, A csoport:
Costa Rica – Paraguay 0-0
piros lap: Waston (90+4., Costa Rica)

B csoport, 1. forduló:
Haiti – Peru 0-1 (0-0)
gól: Guerrero (61.)

Brazília – Ecuador 0-0

Mindent egy helyen az Eb-ről