EL-selejtező: formalitássá tette a Videoton a visszavágót

Marko Scsepovics, Videoton
A fehérvári Marko Scsepovics az UEFA Európa Liga első selejtezőkörében játszott Videoton - Balzan FC labdarúgó-mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A Videoton idegenben 3-0-ra verte az észt Nömme Kaljut az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában. Marko Scsepovics két büntetőt is magabiztosan értékesített, és a meglehetősen szerény játékerőt képviselő észt csapat ellen félgőzzel is könnyedén nyert a magyar bajnokság ezüstérmese.

Európ Liga, 2. selejtezőkör, eredmény:
Nomme Kalju (észt) – Videoton 0-3 (0-1)
Tallin
vezette: João Capela (portugál)
Nömme Kalju: Teles – Uggè, Tjapkin, Mbu Alidor, Dmitrijev – Liliu (Neemelo 60.), Valikaev, Subbotin – Kirss (Carlos Santos 69.), Sidorenkov, Möö. Cserék: Londak, Pürg, Mašitšev, Klein, Elhi.
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Suljic (Maric 82.), Lazovics (Barczi 76.), Scsepovics (Géresi 75.). Cserék: Horváth T., Fejes, Bódi,Varga.
gól: Pátkai 8., Scsepovics 46., 75. (mindkettőt 11-esből)
sárga lap: Tels 74., ill. Pátkai 79'

A Videoton az első körben a vártnál jobban megszenvedett a máltai Balzan ellen, végül a 2-0-s hazai győzelemre egy 3-3 jött idegenben, a fehérvári csapat pedig ment a második körbe. Ugyanezt az észt bajnokság harmadik helyezettje a thórshavni B36 elleni két 2-1-es sikerrel tette meg.

Ezek alapján akár jó csapatnak is gondolhattuk az észteket, akik a jelenlegi bajnokságban is a harmadik helyen tanyáznak 18 forduló után, de a negyedik percben kialakított nem igazán veszélyes helyzetük után ezt az állítást kihúzhattuk a listánkról. Négy perccel később egy visszafejelt labdát Pátkai Máté küldött a bal alsó sarokba.

A Videoton megnyugodott, és az Kalju sem ivott vért, nem tudtak helyzetet kialakítani, viszont Stopira és Juhász Roland fejese után is növelhette volna előnyét a magyar ezüstérmes – utóbbi labdáját a léc mentette.

Az első félidő másik említésre méltó eseménye – Pátkai gólján kívül, ugye – az volt, hogy Joao Capela játékvezető a kezdőkörben nekiszaladt a hazaiak francia középpályásának, Mbu Alidornak, mindezt olyan szerencsétlenül, hogy előbb ápolni kellett, majd le is cserélte magát.

Belenézett a vállba Forrás: Vidi.hu

Az egyetlen igazán veszélyes észt helyzetre a félidő lefújása előtti percekben kaptuk fel a fejünket, amikor egy hazai játékos lecselezte magát az alapvonalig, és Kovácsiknak bizony védenie kellett, hogy ne jusson el a labda a középen várakozó Liliuhoz.

A második félidő meseszépen keződött, Nego tört be az észtek tizenhatosára, Teles kapus buktatta, a megítélt büntetőt pedig Marko Scsepovics vágta magabiztosan a bal felső sarokba.

Az észteknek talán ekkor szóltak, hogy elkezdődött a mérkőzés, mert váratlanul aktívak lettek, és előbb orosz légiósuk Valikajev került helyzetbe - a lövése elakadt egy csapattársában a gólvonal előtt -, majd Subbotin lőtt veszélyesen, de azért nem kellett szívgyógyszereket osztogatni a fehérvári csapatot elkísérő tucatnyi drukkernek.

Akkor meg pláne megnyugodhattak, amikor Scsepovics maga harcolt ki egy újabb büntetőt, majd magabiztosan be is vágta a léc alá.

Talán nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, hogy a visszavágó ezek után formalitás, és a Videoton készülhet a harmadik selejtező körre.

1Sípszó (kezd + vég)
8GólMáté Pátkai
8GólMáté Pátkai
31Különleges esemény
35Különleges esemény
46Sípszó (kezd + vég)
4611-es
47Belőtt 11-esMarko Scepovic
49Sípszó (kezd + vég)
60CsereLiliu
69CsereRobert Kirss
7311-es
73Sárga lapVitali Teles
74Belőtt 11-esMarko Scepovic
75CsereMarko Scepovic
78CsereDanko Lazovic
79Sárga lapMáté Pátkai
82CsereAsmir Suljic
87Sárga lapAnel Hadzic
92Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről