Messi mesterhármasa döntötte el a katalán derbit

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates with Barcelona's defender Jordi Alba after scoring his second goal during the Spanish Liga football match Barcelona vs Espanyol at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 9, 2017. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 5-0-ra győzött az Espanyol ellen a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. Messi mesterhármast lőtt, Dembelé debütált.

A Barcelona kezdőjében nem volt meglepetés, egyedül Dembelé hiányzott, akit Deulofeu pótolt a bal oldalon. Az Espanyol 18 meccs óta nem tudta legyőzni a Barcát, amelyen most nem lehetett érezni a válogatott szünet hatását.

A vezetést a 24. percben sikerült megszerezni, Rakitic ugratta ki Messit, aki kicselezte a védőt, majd estében a kapuba lőtt - igaz, lesről.

Az argentinnak ez volt a 16. bajnoki gólja az Espanyol ellen, ezzel ő a katalán derbik történetének legeredményesebb játékosa.

A 35. percben Alba elé pattant vissza a labda, középre adott, az ott érkező Messi pedig talppal bekotorta a labdát, 2-0.

Az Espanyol csak elvétve tudott támadást vezetni, az egyetlen komoly lehetősége közvetlenül a szünet előtt adódott; Piatti lövése a kapufáról jött ki.

Megint Messi volt a Barca nyerőembere Forrás: AFP/Lluis Gene

A 67. percben egy kapu előtti kavarodás után Alba passzából Messi ismét gólt lőtt.

Mesterhármas.

A szenzációt azonban nem ez jelentette, hanem, hogy Deulofeu helyére beállt Dembelé, akit 105 millió euróért vett meg a Barca a Dortmundtól. A hátralévő időben volt helyzete az Espanyolnak, de újabb gólokat a hazaiak szereztek: a 87. percben Rakitic szöglete után Piqué fejelt a kapuba, majd három perccel később Dembelé középre adásából lőtt gólt Suárez.

Dembelé az Espanyol ellen debütált Forrás: AFP/Lluis Gene

Ezzel a győzelemmel a Barca továbbra is százszázalékos, és három forduló után négy ponttal meglépett a Realtól.

A forduló rangadója, a Valencia-Atlético Madrid 0-0 lett. Simeone csapata már 271 napja (14 bajnoki) veretlen idegenben, a mérleg hét győzelem és hét döntetlen. A Sevilla hazai pályán 3-0-ra verte az Eibart, a Real viszont meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott az újonc Levantéval.

21Sárga lapSergio Busquets
26GólLionel Messi
29Sárga lapDavid Lopez
35GólLionel Messi
60Sárga lapVictor Sanchez
67GólLionel Messi
71Sárga lapSergi Darder
74Sárga lapAaron Caricol
84Sárga lapPape Kouli Diop
87GólGerard Pique
90GólLuis Suarez
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!