A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vezetett, mégis kikapott a Real Katalóniában

Ronaldo
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) vies with Girona's Spanish defender Juanpe Ramirez during the Spanish league football match Girona FC vs Real Madrid CF at the Montilivi stadium in Girona on October 29, 2017. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
A Girona hazai pályán hátrányból fordítva 2–1-re győzött a Real Madrid ellen a spanyol bajnokság tizedik fordulójában.

Sokáig az sem volt biztos, hogy a tervezett időpontban megrendezik a meccset. A spanyolok attól féltek, hogy a kormány intézkedései miatt zavargások törhetnek ki Katalóniában, ezért ilyen körülmények között nem biztonságos lejátszani a bajnokit.

A helyi rendőrség meg is erősítette a védelmet a Montilivi-stadion környékén, és teljes telt ház előtt 16:15-kor elkezdődött a meccs.

Az első félidőben az öt védővel felálló Gironának több helyzete volt, kétszer a kapufát is eltalálta, a vezetést mégis a madridiak szerezték meg:

egy gyors kontra végén Isco rúgott gólt.

A hazaiak hátrányban sem vettek vissza, sőt a második félidő elején négy-öt emberrel letámadtak, és a bátor focinak meg is lett az eredménye: az 54. percben Stuani, négy perccel később Portu rúgott gólt.

Fordított a Girona.

Zidane kétségbeesésében lekapta a két szélsőhátvédet (Hakimi, Marcelo), a helyükre Lucas Vázquezt és Asensiót küldte be. A Real ki lett szolgáltatva a Girona kontráinak, amik jöttek is: Stuaninak labdája volt a 3–1-hez, de ziccerben mellépörgetett.

A 83. percben majdnem meglett az egyenlítés, Lucas gólját viszont les miatt visszafújta a bíró. A hátralévő időt még megnyomta a Real, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így február 22. után először szenvedett vereséget idegenben.

A Girona megnyerte története első bajnokiját a Real ellen,

amelynek ezzel a vereséggel már nyolc pont a hátránya a Barcelona mögött.

12GólIsco
45Sárga lapLuka Modric
54GólCristhian Stuani
58GólCristian Portu
87Sárga lapAday
90Sárga lapJohan Mojica
Összeállítások
5-4-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!