Öt perc alatt fordított 0-2-ről az Arsenal, mégsem nyert

Özil, Arsenal
Arsenal's German midfielder Mesut Ozil celebrates scoring the third goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on December 22, 2017. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Arsenal hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a Liverpoollal a Premier League 19. fordulójában. Klopp csapata már két góllal is vezetett, az Arsenal azonban öt perc alatt fordított, de végül Cech potyája miatt ikszre adta a meccset.

Az első félidőben az Arsenal átadta a kezdeményezést a liverpooliaknak, azzal a szándékkal, hogy majd kontrákból megverik őket, de ebből semmi lett. A hazaiaknak nagyon nem ment az átrendeződés védekezésből támadásba, ráadásul rengeteg labdát eladtak a saját térfelükön.

A Liverpool nyomasztó fölénybe került, és a 26. percben Coutinho fejesgóljával meg is szerezte a vezetést.

Lehetett volna több is közte a szünetre, de Firmino lövése egy kicsivel fölé szállt, Salah ziccerét pedig Cech fogta meg.

A szünet után kezdett el focizni az Arsenal Forrás: AFP/Adrian Dennis

A második félidő elején Salah góljával már 2-0 volt a Liverpoolnak, az Arsenal ekkor gondolta úgy, hogy ideje elkezdeni focizni:

Alexis, Xhaka és Özil révén öt perc alatt megfordította a meccset.

A történtek után csoda lett volna, ha nincs újabb fordult:

a 71. percben az addig remekül védő Cech potyázott nagyott Firmino lövésénél, 3-3.

A hátralevő időben mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, mindkét kapu előtt volt helyzet, Salah például az oldalhálót is eltalálta, de újabb gólt már senki nem lőtt.

19 forduló után a Liverpool a negyedik, az Arsenal az ötödik.

26GólPhilippe Coutinho
52GólMohamed Salah
53GólAlexis Sanchez
56GólGranit Xhaka
58GólMesut Ozil
58Sárga lapAlex Iwobi
71GólRoberto Firmino
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!