A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC 4-0-ra legyőzte az azeri Neftcit az Európa-liga selejtező visszavágó mérkőzésén, ezzel ledolgozta az első meccsen szerzett kétgólos hátrányát, és 5-3-as összesítéssel továbbjutott a párharcból. A következő körben a lila-fehérek ellenfele az a Sevilla lesz, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor hódította el az El-trófeát.

A lila-fehérek egy héttel ezelőtt 3-1-re kikaptak az azeri csapat otthonában, így a IV. kerületi visszavágón minimum két gólra volt szükségük a továbbjutáshoz. Nebojsa Vignjevics csapata nagy elánnal kezdte a találkozót, bár az első nagy helyzetre bő negyedórát kellett várni. A bosnyák Dzenan Burekovic kapu elé belőtt labdája mindenki előtt elsuhant, de kis híján így is bepattant a bal felső sarokba.

Litauszki Róbert, az Újpest FC csapatkapitánya szerezte meg a vezetést Forrás: ujpestfc.hu

A 19. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Zsótér Donát jobboldali szögletére a csapatkapitány Litauszki Róbert érkezett a hosszú oldalon, és a rosszul kimozduló Salahat Agayev mellett két méterről a kapuba fejelt (1-0).

Két perccel később már a lila-fehérek álltak továbbjutásra.

Bojan Sankovic csapott le egy röviden kifejelt labdára, tolt rajta egyet, majd 25 méterről, elemi erővel a jobb felső sarokba bombázott (2-0).

A második gól után lendületben maradt az Újpest, úgy tűnt bármikor jöhet a harmadik találat. A 38. percben Novothny Soma is megvillant, egy baloldali beadás után öt méterről lefejelte a földre a labdát, de balszerencséjére az a keresztlécre pattant.

A második félidő elején az Újpest növelte az előnyét.

Obinna Nwobodo lépett ki ziccerben, a kivetődő Agayevbe rúgta a labdát, azonban a kipattanóra Zsótér Donát érkezett, aki az üres kapu jobb oldalába lőtt (3-0).

Zsotér Donát volt az Újpest egyik legjobbja Forrás: ujpestfc.hu

A 65. percben fellélegezhettek az újpesti szurkolók, ugyanis Obinna Nwobodo megszerezte a csapat negyedik gólját. A nigériai támadó megindult a baloldalon, majd az alapvonaltól becselezte magát az ötös sarkáig és kilőtte a hosszú alsót (4-0).

A mérkőzés utolsó harmadában már örömfutballt láthattak a Szusza Ferenc Stadionba kilátogató szurkolók. A lila-fehérek több gólt is szerezhettek volna, különösen Zsótér Donát állt közel a duplázáshoz, de nem tudott újra betalálni. Mindenesetre így is vastapsot kapott, amikor Nebojsa Vignjevics a 81. percben lecserélte.

Az Újpest ezzel továbbjutott az Európa-liga selejtező 2. fordulójába, ahol azzal a Sevillával fog találkozni, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor hódította el az El-trófeát.

„Fantasztikus győzelem! Mit is mondhatnék, úgy gondolom, mindent elmondtak a fiúk a pályán.

A Neftci megmutatta, hogy 60 perc után is veszélyesek lehetnek, azonban mi nagyon fegyelmezetten játszottunk, így nem tudtak eredményesek lenni. Látszott a vendégeken, hogy a harmadik találatunk után elvesztették az önbizalmukat, mi ezt kihasználtuk. Remélem, azok az emberek, akik negatív kritikával illették a csapatot az első meccs után, most bocsánatot kérnek majd.

Nebojsa Vignjevics köszönetet mondott az újpesti szurkolóknak is Forrás: ujpestfc.hu

Örülök, hogy a labdarúgóim megmutatták, hogy mit tudnak és mire képesek. Köszönöm a szurkolóknak, mert nagyon fontos szerepet játszottak a visszavágón, nagyszerűen bíztatták a csapatot.

Tudom, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy élvezhető futballt nyújtsunk, és szoros eredmény alakuljon ki." - értékelte a klub honlapjának Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője.

19GólRóbert Litauszki
21GólBojan Sankovic
50GólDonát Zsótér
65GólObinna Nwobodo
Összeállítások
4-2-3-1
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!