Vágólapra másolva!
Az Európa-liga második selejtező fordulójának visszavágóján az NK Osijek abban a tudatban látogatott Glasgow-ba, hogy a továbbjutáshoz mindenképpen nyernie kell a Rangers legendás stadionjában, az Ibroxban. Eszéken ugyanis egy héttel ezelőtt csütörtökön a skótok győztek, és bár a lehetőségei megvoltak Zoran Zekics alakulatának, a bravúrra nem, csak a tisztes helytállásra futotta csapata erejéből.

Pedig sokáig jól állták a rohamokat a vendégek, bár a magával ragadó hangulattól, és a torkaszakadtából üvöltve szurkoló közel 50 ezer embertől a meccs első felében azért megilletődtek, de ezzel alighanem voltak már így néhányan a történelem folyamán. Ennek ellenére akadtak lehetőségeik, sőt, Mudrazijaknak két, Hentynek egy nagy helyzete is volt, ám egyikük sem tudott túljárni a rutinos Allan McGregor eszén.

50 ezer néző és jó hangulat az Ibrox Parkban Forrás: Origo

Fordulás után nem sokkal viszont betalált egy horvát játékos, apró szépséghiba, hogy Nikola Katic a Rangers futballistája, így a hazaiak kerültek előnybe. A gól érezhetően megnyugtatta Steven Gerrard csapatát, ám hiába jöttek a második félidőben futószalagon a helyzetek, az újabb találat nem akart megszületni. És, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett, Barisic egyenlítése azonban túl későn, a 89. percben érkezett. A hosszabbítást rutinosan elcsalta a hazai alakulat, így a Rangers lépett a következő körbe.

A találkozót követő sajtótájékoztatón Zoran Zekic büszkén beszélt csapatáról, amely a vártnál is jobban megnehezítette sokkal esélyesebb és nevesebb riválisa dolgát. Keserűséget csupán a kihagyott helyzetek és a pontrúgásból kapott gólok miatt érzett – az odavágón egy szögletet követően, Glasgow-ban pedig egy oldalszabadrúgás után kapitulált az Eszék védelme.

A Glasgow Rangers nagy küzdelemben jutott tovább az Eszék ellen Forrás: Origo

Steven Gerrard is elégedetten értékelt:

Steven Gerrard, a Rangers menedzsere Hentyt dicsérte Forrás: Origo

Lám, van, akinek sikerült ugródeszkaként használnia a magyar bajnokságot, ekkora dicséret egy 114-szeres angol válogatott legendától bárkinek a javára válna, reméljük, Henty a folytatásban is jó hírét viszi hazánknak.

Az Európa-liga azonban csak a Rangersnek folytatódik, egy hét múlva a szlovén Maribor látogat az Ibroxba.