Vágólapra másolva!
Fájdalmas hír árnyékolta be a vasárnapi Mezőkövesd–Honvéd bajnokit a labdarúgó NB I 4. fordulójából. Vasárnap elhunyt ugyanis Nyeste Aletta – vagy ahogy Kövesden mindenki ismerte: Alcsika –, a csapat fiatal szurkolója, aki három és fél éves kora óta küzdött a leukémiával.

Pedig bő három héttel ezelőtt Alcsika még mosolyogva vezette ki a pályára a mezőkövesdi labdarúgókat a Paks elleni hazai meccsre. A találkozót követően aztán

együtt ünnepelhette a játékosokkal az öltözőben a 3-1-es győzelmet

– írja a Blikk.

„Óriási élmény volt, hiszen hosszú idő után először jöhetett ki a kórházból, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki. Teljesen fel volt villanyozva" – mondta korábban a lapnak az emlékezetes estéről az édesanya.

„Annyira megtetszett neki az egész focihangulat, hogy azt mondta,

mi pedig meg is ígértük neki, hogy így lesz" – idézte fel a július 21-i találkozó emlékét az édesapa, Nyeste Gábor.

Gyászol a Mezőkövesd, már az égből szurkol nekik a 8 éves Alcsika Forrás: Blikk

Később viszont Alcsika állapota rosszabbodott, az orvosok szerint több mint valószínű, hogy az idegrendszerét is megtámadta a leukémia. Hiába próbálkoztak ezek után tovább a kemoterápiával, nem sikerült megmenteniük Alcsika életét,

a kislány vasárnap reggel szülei karjai közt hunyt el.

A kövesdi focisták közül különösen Tóth Bence (29) állt közel Alcsikához. Az U20-as vb-bronzérmes játékos ajánlotta fel azt is, hogy ha a lány állapota engedi, a Paks ellen együtt vezessék ki pályára a csapatot.

„Nehéz erről beszélni, ahogy

de így is példát mutatott küzdeni tudásból" – nyilatkozta Tóth. „Amikor találkoztunk, nyomát sem lehetett látni annak, micsoda küzdelmet vív. Végig mosolygott, csillogott a szeme."

Mindent egy helyen az Eb-ről