Szalai Ádám bombaformában kezdte az új német bajnoki idényt

- Horizontal
Hoffenheim's Hungarian forward Adam Szalai (R) celebrate scoring the 1-1 with his teammates Czech defender Pavel Kaderabek during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v TSG 1899 Hoffenheim at the Allianz Arena in Munich, southern Germany on August 24, 2018. / AFP PHOTO / dpa / Sven Hoppe / Germany OUT / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Hoffenheim Szalai Ádám duplájával 0–1-ről fordított és végül 3–1-re nyert a Freiburg ellen a Bundesliga második fordulójában. A magyar csatár már három gólnál tart az új szezonban.

Julian Nagelsmann csak egy helyen változtatott a Bayern München elleni összeállításához képest: Vincenzo Grifo helyett Steven Zuber került be a középpályára. Szalai Ádám a Hoffenheim idei harmadik tétmeccsén is kezdő volt, és a nyolcadik percben elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a csapata gólt szerzett. A magyar csatár lövését védte a kapus, de a labda pont Leonardo Bittencourt elé pattant, aki közelről a kapuba fejelt – csakhogy lesről, jelezte a videobíró.

Szalai két meccsen három gólt szerzett az új idényben Forrás: AFP/Sven Hoppe

A folytatásban maradtak támadásban a hazaiak, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, pár kósza lövésen kívül semmi veszélyt nem jelentettek. A Freiburg játékában sem volt benne a gól, a 36. percben azonban egy szélről beívelt szabadrúgás a középhátvéd, Dominique Heintz elé került, aki hat méterről a kapuba bombázott.

A szünet után hamar egyenlített a Hoffenheim, méghozzá Szalai góljával.

Tíz perccel később már a Hoffenheim vezetett, a gólszerző ezúttal is Szalai volt.

A 73. percben a Freiburg eltalálta a kapufát, és ezen kívül is volt még néhány meleg pillanata a hazai védelemnek, de az egyenlítés nem jött össze. Sőt. A hosszabbítás lejárta után a csereként beállt Andrej Kramaric is betalált, így a Hoffenheim 3–1-re nyert, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A napokban igazolt Sallai Roland nem volt ott a Freiburg keretében.

Eredmények
Bundesliga, 2. forduló
Augsburg–Mönchengladbach 1–1
Leverkusen–Wolfsburg 1–3
Frankfurt–Werder Bremen 1–2
Hoffenheim–Freiburg 3–1
Nürnberg–Mainz 1–1

36GólDominique Heintz
45Sárga lapSzalai Ádám
45Sárga lapJerome Gondorf
50GólSzalai Ádám
61Sárga lapFlorian Niederlechner
63GólSzalai Ádám
90GólAndrej Kramaric
Összeállítások
3-5-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről