A Liverpool leadta kétgólos előnyét a PSG ellen, de így is nyert

fbl Horizontal
Liverpool's English striker Daniel Sturridge celebrates with teammates after scoring the team's first goal during the UEFA Champions League group C football match between Liverpool and Paris Saint-Germain at Anfield in Liverpool, north west England on September 18, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójának rangadóján a tavalyi döntős Liverpool 3–2-re győzött a Paris Saint-Germain ellen az Anfield Roadon.

A két csapat stílusa és világelitbe tartozó támadói miatt nemcsak a játéknap, de talán az egész BL-idény egyik legjobban várt összecsapása volt a Liverpool–PSG.

A Liverpool kezdőjében nem volt meglepetés, Klopp csak a hétvégi bajnokin szemsérülést szenvedett Firmino játékára nem számíthatott. Helyette az a Sturiddge került be, aki legutóbb 2012-ben (!) volt kezdő a BL-ben. A PSG-nél Buffon és Verratti eltiltott volt, előbbit Aréola, utóbbit az eredetileg középhátvéd Marquinhos pótolta a középpályán (összeállítások a cikk végén).

A párizsiak közül Neymar került először helyzetbe Forrás: AFP/Paul Ellis

Rögtön a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést a Liverpool, amely hosszú percekig ki sem engedte ellenfelét a kapuja elől. A hazaiak első lehetősége a hatodik percben adódott, amikor a szöglet után elől maradt Van Dijk lőtt éles szögből – Aréola nagyot vedtődve kitolta a léc alá tartó labdát. Ezt követően Milner és Mané is megkínálta a francia kapust, de a próbálkozásaik erőtlenek voltak, nem okoztak komoly veszélyt.

A PSG sem labdát tartani, sem kontrát indítani nem tudott sokáig, vagy a passzokba csúszott hiba, vagy Neymar cselezte túlzásba magát. A vendégek első helyzetére 17 percet kellett várni, ekkor Neymar lépett be a tizenhatoson belülre és lőtt erősen, de pont oda, ahol Alisson állt.

Az első félóra leteltével jött az első gól: Robertson beadását elnézte Silva, így a mögötte ólálkodó Sturridge védhetetlenül fejelhetett a kapuba. Aréolának a kezét felemelni nem volt ideje. Öt perccel később már 2–0 volt az eredmény, miután a Wijnaldum buktatásáért megítélt büntetőt Milner értékesítette.

A liverpooliak öröme Forrás: AFP/Paul Ellis

A szünet előtt a PSG kozmetikázott az eredményen, egy lepattanó labdát a jobbhátvéd Meunier lőtt közelről a kapuba.

A PSG a második félidőben sem tudta átvenni a játék irányítását, a pályán az történt, amit a Liverpool akart. Az 58. percben újra kettő lehetett volna a különbség, Szalah rúgott gólt, de mivel előtte Sturridge szabálytalankodott a kapussal szemben, a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A labda szinte állandóan a PSG tizenhatosánál pattogott, a hazaiakból azonban hiányzott az a fajta szenvedély, ami az első félidőben megvolt. Érezhetően inkább már az előny megtartása volt az elsődleges szempont, semmint az újabb gól megszerzése – erre fizetett rá. A 83. percben ugyanis a semmiből Mbappé kiegyenlített. A Liverpool csak saját magát hibáztathatta, hiszen a PSG játékában egyáltalán nem volt benne a gól.

A két német edző közül Klopp örülhetett Forrás: AFP/Paul Ellis

A párizsiak gyengén futballoztak, nem érdemeltek döntetlent, és végül nem is lett meg nekik. A 92. percben a csereként beállt Firmino egy precíz lövéssel megnyerte a meccset a Liverpoolnak.

Összefoglaló itt.

Eredmények
Barcelona–PSV 4–0
Inter–Tottenham 2–1
Brugge–Dortmund 0–1
Crvena zvezda–Napoli 0–0
Galatasaray–Lokomotív Moszkva 3–0
Liverpool–PSG 3–2
Monaco–Atlético Madrid 1–2
Schalke–Porto 1–1

1Sípszó (kezd + vég)
27Sárga lapVirgil van Dijk
27Sárga lapVirgil van Dijk
30GólDaniel Sturridge
30GólDaniel Sturridge
36Belőtt 11-es
40GólThomas Meunier
40GólThomas Meunier
45Sárga lapThomas Meunier
45Sárga lapThomas Meunier
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
71CsereDaniel Sturridge
80CsereEdinson Cavani
81CsereAngel Di Maria
83Gól
83GólKylian Mbappe
85CsereMohamed Salah
90GólRoberto Firmino
92Gól
93CsereSadio Mane
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!