Fölényes győzelemmel megy válogatott szünetre a Real Madrid

fbl Horizontal
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Club Deportivo Leganes SAD at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 1, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A Real Madrid nagyon meggyőző játékkal, Bale, Ramos és Benzema két góljával hazai pályán 4-1-re verte a Leganést a spanyol bajnokság harmadik fordulójában.

A vendégek lába nem remegett meg a Bernabéuban, Pellegrino csapata hagyta játszani a Realt, de azt már nem, hogy sorra dolgozza ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Az első komoly lehetőség a hatodik percben alakult ki, amikor Marcelo indította Asensiót, a spanyol támadó azonban túlméretezte az átemelést, a labdája csak felülről érte a hálót.

A 16. percben a jobbhátvéd, Carvajal fejelt vissza egy keresztlabdát a tizenegyespont környékére, ahol Bale érkezett és lőtt gólt. Hátrányban sem zuhant össze a Leganés, oyannyira nem, hogy hat perccel később egyenlíteni is tudott: Casemiro szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a bíró büntetőt ítélt, amit Carillo értékesített.

Az első félidő végén majdnem ismét előnybe került a Real, de Benzema éles szögből leadott kapáslövését lábbal védte Cuellar kapus.

Bale góljával szerzett vezetést a Real Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A 48. percben a bíró próbálta elvenni Benzemától a gólt, de mindhiába: a felvételek újranézése után kiderült, hogy nem a francia lökte el a védőt, hanem a védő csimpaszkodott belé. A gól érvényes, ez pedig azt jelenti, hogy Benzema most már mind a 33 csapatnak lőtt legalább egy gólt, amely ellen pályára lépett a spanyol élvonalban.

Nem sokkal később jött is az újabb. Benzema Bale-lel kényszerítőzött a tizenhatos vonalán, a visszapassz után picit kisodródott, de még így is volt annyi ereje, hogy laposan átrúgja a hosszú alsóba.

A meccs ezen pontjára a Leganés elkészült az erejével, és egyre több hiba csúszott be védekezésben. A 65. percben Bustinza vágta fel Asensiót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ramos egy nagy megtorpanás után higgadtan lőtte a bal sarokba.

Benzema duplázott a Leganés ellen Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az utolsó percekben a Real már nem rángatta az istrángot, megelégedett a négy góllal és az újabb fölényes győzelemmel - egy hete ugyanilyen arányban (4-1) verte a Gironát Katalóniában.

A Realból hat játékos (Carvajal, Ramos, Nacho, Asensio, Ceballos, Isco) került be Luis Enrique spanyol válogatottjába az angolok és a horvátok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre. A bajnokságban legközelebb szeptember 15-én játszanak a madridiak a Bilbao ellen, négy napra rá pedig jön az AS Roma a Bajnokok Ligájában.

A nap másik meccsén a Celta Vigo Gómez és Aspas góljával 2-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, amely Savic kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót.

3Sárga lapLuka Modric
17GólGareth Bale
27Sárga lapMichael Santos
48GólKarim Benzema
61GólKarim Benzema
Összeállítások
4-3-3
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről