Szalaiék közel álltak a BL-bravúrhoz, a Juve Ronaldo nélkül is hengerelt

Hoffenheim, Manchester City
Leroy Sane (Manchester City) duels with Justin Hoogma (TSG Hoffenheim). Li .: Ilkay Guendogan (Manchester City). GES / Football / Champions League Group F: TSG 1899 Hoffenheim - Manchester City, 02.10.2018 - Football / Soccer Champions League Group F: TSG 1899 Hoffenheim vs. Manchester City, Sinsheim, Oct 02, 2018 - | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Kedden este a Bajnokok Ligája F csoportjának 2. fordulójában az angol bajnok Manchester City 2-1-re győzött a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim vendégeként, Sinsheimben. A H csoportban az olasz bajnok Juventus Cristiano Ronaldo nélkül is könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a svájci Young Boys fölött. 

A katalán Pep Guardiola által irányított angol bajnoki címvédő két hete hazai pályán maradt alul az Olympique Lyonnal szemben, így nagyon fontos összecsapásra érkeztek Sinsheimbe, ahol még a döntetlen sem lenne jó eredmény a City szempontjából. A Hoffenheim bravúros döntetlent játszott az első fordulóban a jó erőkből álló Sahtar Donyeck vendégeként.

Szalai Ádám a klub történetének legfontosabb meccseként jellemezte a City elleni összecsapást Forrás: AFP/Daniel Roland

A Manchester City a Premier League-ben hozta a kötelezőt a gyengécske Brighton 2-0-s legyőzésével. Guardiola erős kezdő tizenegyet küldött pályára, a kétgólos előny birtokában viszont két csatárát, Sergio Agüerót és Leroy Sanét is lecserélte. Szalai Ádámék szombat délután saját stadionjukban kaptak ki 2-1-re Gulácsi Péter csapatától, az RB Leipzigtől, de Julian Nagelsmann vezetőedző is igyekezett takarékoskodni futballistái erejével.

A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheimnek sikerült meglepnie az angol sztárcsapatot, már a 45. másodpercben megszerezte a vezetést. Kerem Demirbay gyönyörű kiugratásával Ishak Belfodil kapura tört, majd 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt a kimozduló Ederson mellett.

Pep Guardiola csapata karrierje során már másodszor kapott gólt az első percben a Hoffenheimtől. A katalán tréner 2015-ben már átélte ugyanezt, amikor a Bayern Münchennél dolgozott.

Sokat nem kellett várni a Manchester City egyenlítésére.

A 7. percben David Silva szöktette Leroy Sanét a bal oldalon, a német válogatott szélső rávezette a labdát Oliver Baumannra, benézett középre, és lövés helyett inkább az érkező Sergio Agüerónak passzolt, akinek öt méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Az egyenlítés után a manchesteriek átvették a játék irányítását, a németek főleg kontratámadásokkal próbálkoztak. A 15. percben Szalai Ádám remek átadása után Kerem Demirbay került helyzetbe, de elszórakozta a lehetőséget. Ebből kis híján átvette a vezetést a City, ugyanis megszerzett labdával Raheem Sterling iramodott meg a jobb oldalon, egészen a Hoffenheim kapujáig jutott, azonban a ziccerét Oliver Baumann védeni tudta.

Szalai Ádám (balra) sokat küzdött az első félidőben Forrás: TSG Hoffenheim/Twitter

A 33. percben újabb óriási City-helyzet maradt ki.

Sané egy cselsorozattal megbolondította a Hoffenheim teljes védelmét, azonban Stefan Posch az utolsó pillanatban becsúszva szerelni tudta, a labda viszont Agüero elé szállt, aki akrobatikus mozdulattal ráhúzta azt az üres kapura, de jócskán célt tévesztett. A kihagyott helyzet nem szegte kedvét az argentin sztárnak. Két perccel később 14 méterről megcélozta a bal felső sarkot, Baumann azonban ujjheggyel kipiszkálta a labdát a vinkliből.

A második félidőt megint a Hoffenheim kezdte jobban. Szalai indította a jobb oldalon Joshua Brenetet, aki továbbjátszott a gólszerző Belfodilnak. Az algériai támadó rávezette a labdát Edersonra, de éles szögből nem próbált meg gólt lőni, hanem inkább középre passzolt, ahol viszont senki nem érkezett.

Az 53. percben újra veszélyeztetett a City.

Laporte ment el a bal oldalon, a középre játszott labdájára David Silva robban be, de hat méterről a kapu mellé pörgetett. Ezt követően Szalai Ádámnak véget ért a mérkőzés, ugyanis Julian Nagelsmann beküldte a helyére a vb-ezüstérmes horvát csatárt, Andrej Kramarict.

Az 59. percben a Hoffenheim majdnem meglepte a Manchester Cityt.

A hazai csapat legjobbja, Oliver Baumann védte Fernandinho lövését, majd kézből kirúgással indította a félpályáról kilépő Kramaricot, ráadásul a kapujából kifutó Ederson is elugrott a labda mellett, szerencséjére azonban Vincent Kompany követte a horvát csatárt, aki így nem tudott ráfordulni az üres kapura.

Leroy Sané volt a Manchester City legveszélyesebb embere Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Helge Prang

A 73. percben az angolok egy meg nem adott büntető miatt bosszankodhattak. Sané kapott remek kiugratást, megtolta a labdát Baumann mellett, aki elütötte a lábát, de a szlovén Damir Skomina kirúgást ítélt tizenegyes helyett.

A 87. percben megnyerte a mérkőzést a City.

David Silva szerzett labdát a tizenhatoson belül, majd hét méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Az utolsó percekben a Hoffenheim még próbálkozott felívelésekkel, de komoly helyzeteket már nem tudott kialakítani, így a Manchester City nehezen, de behúzta a három pontot, míg a német csapat továbbra is nyeretlen a Bajnokok Ligája F csoportjában.

1Sípszó (kezd + vég)
1GólIshak Belfodil
1GólIshak Belfodil
8Gól
8GólSergio Aguero
11Sárga lap
12Sárga lapNicolas Otamendi
36Sárga lapFernandinho
36Sárga lapFernandinho
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
54CsereSzalai Ádám
57Sárga lapKerem Demirbay
64CsereNicolas Otamendi
66Sárga lapKyle Walker
66Sárga lapKyle Walker
68CsereIlkay Gundogan
75CsereRaheem Sterling
82CsereFlorian Grillitsch
87Gól
87GólDavid Silva
89CsereKerem Demirbay
90Sárga lapSergio Aguero
94Sárga lapSergio Aguero
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
3-4-2-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Borussia Dortmund 6 3 1 2 7-4 3 11
D
GY
GY
GY
D
2.
Paris Saint-Germain 6 2 2 2 9-8 1 8
V
GY
V
D
D
3.
AC Milan 6 2 2 2 5-8 -3 8
D
V
GY
V
GY
4.
Newcastle United 6 1 3 2 6-7 -1 5
GY
V
V
D
V

A H csoport második fordulójában a Juventus az eltiltott Cristiano Ronaldo nélkül is könnyed győzelmet aratott a svájci Young Boys fölött. Az argentin Paulo Dybala mesterhármasával 3-0-ra nyert a torinói csapat, amely százszázalékos a csoportjában.

5GólPaulo Dybala
24Sárga lapLeonardo Bertone
33GólPaulo Dybala
41Sárga lapSekou Junior Sanogo
69GólPaulo Dybala
75Sárga lapMohamed Aly Camara
Összeállítások
3-4-1-2
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Barcelona 6 4 2 0 12-6 6 12
GY
GY
V
GY
V
2.
FC Porto 6 4 2 0 15-8 7 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Sahtar Donyeck 6 3 3 0 10-12 -2 9
GY
V
GY
GY
V
4.
Royal Antwerp 6 1 5 0 6-17 -11 3
V
V
V
V
GY
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!