Vágólapra másolva!
Paulo Dybala góljával a Juventus 1-0-ra legyőzte a Manchester United az Old Traffordon a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

José Mourinho kottára ugyanazt a csapatot küldte pályára, amely a 96. percig győzelemre állt a Chelsea otthonában szombaton. Massimiliano Allegri Mandzukic hiányában szerkezetet váltott és átállt 4-3-3-ra: a középpályára bekerült Bentancur, a csatár pozíciójában pedig Dybala szerepelt.

Dybala gólöröme Forrás: AFP/Oli Scarff

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, eleinte sok volt a pontatlanság, de a tizedik perctől a Juventus kezdte átvenni a játék irányítását. A Manchester United tudatosan visszahúzódott a saját térfelére és átadta a területet ellenfelének. Komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki (Dybalának és Pogbának volt egy-egy fejese, de ezek teljesen veszélytelenek voltak), egészen a 17. percig, amikor Ronaldo jobb oldali beadása a lendületből érkező Dybala elé pattant, aki közvetlen közelről nem hibázott.

A Juventus a gól után is maradt támadásban. A 22. percben Ronaldo készítette le a labdát a felfutó Cancelónak, akinek lövése be is ment volna a jobb alsó sarokba, ha De Gea nem véd bravúrral. Az első félidőnek volt egy pár perces periódusa, amikor úgy tűnt, hogy a United a Juventus fölé kerekedik, de az utolsó percek ismét az olasz csapatról szóltak. A 38. percben Ronaldo szabadrúgását csak kiütni tudta De Gea, pont Matuidi elé, aki kapásból azonnal lőtt - a spanyol kapusnak másodszorra is résen kellett lennie.

A 42. percben Dybala közel állt ahhoz, hogy megszerezze a második gólját, de a tekerése néhány centivel elment a kapu mellett.

A félidei statisztika óriási Juve-fölényt mutatott:

A szünet után bátrabb lett a United, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Nem úgy a másik oldalon: az 52. percben Ronaldo bombázott kapura a tizenhatos vonaláról - De Geának óriásit kellett nyújtózkodnia, hogy kitolja a bal felsőbe tartó labdát.

A második félidő közepére picit megfordult a játék képe: a United egyre többet ért fel a kapu elé, míg a Juve az előny birtokában inkább a kontrákra rendezkedett be. Esemény viszont kevés volt, főleg azért, mert a hazaiak céltalan beadásait rendszeresen kifejelték a belső védők. A 75. percben aztán meglett az első igazi United-lehetőség: Pogba lövése a kapufáról pattant ki, pont Szczesny arcára, onnan viszont nem a kapuba vágódott, hanem oldalra, bedobásra.

Ronaldo és Dybala öröme Forrás: AFP/Oli Scarff

A hajrában Martialnak volt egy lövése, amit Szczesny könnyedén fogott, ezen kívül csak veszélyes megindulásokra futotta United erejéből - az utolsó passzokban szinte mindig hiba csúszott.

Győzelmével a Juventus nagy lépést tett a továbbjutás felé, hiszen féltávnál százszázalékosan, a második Unitedet öt ponttal megelőzve vezeti a csoportot.

Eredmények
AEK Athén-Bayern München 0-2
Young Boys-Valencia 1-1
Ajax-Benfica 1-0
Roma-CSZKA Moszkva 3-0
Hoffenheim-Lyon 3-3
Manchester United-Juventus 0-1
Real Madrid-Plzen 2-1
Sahtar Donyeck-Manchester City 0-3

1Sípszó (kezd + vég)
17Gól
17GólPaulo Dybala
45Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
59Sárga lapBlaise Matuidi
59Sárga lapBlaise Matuidi
77Sárga lapAshley Young
77Sárga lapAshley Young
78CserePaulo Dybala
81CsereAndrea Barzagli
82Sárga lapGiorgio Chiellini
83Sárga lapGiorgio Chiellini
87Csere
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!